Penktadienį „Meta“, „Facebook“ ir „Instagram“ savininkė, paskelbė sukūrusi naują dirbtinio intelekto modelį, pavadintą „Movie Gen“, kuris, reaguodamas į vartotojo užklausas, gali kurti tikroviškai atrodančius vaizdo ir garso klipus.

Taip pat teigiama, kad jis gali konkuruoti su pirmaujančių turinio kūrimo startuolių, tokių kaip „OpenAI“ ir „ElevenLabs“, įrankiais, rašo „The Guardian“.

„Movie Gen“ taip pat gali kurti foninę muziką ir garso efektus, sinchronizuotus su vaizdo įrašų turiniu, rašoma „Meta“ tinklaraštyje. Naudotojai, naudodami modelį, taip pat gali redaguoti esamus vaizdo įrašus.

„Movie Gen“ sukurtų vaizdo įrašų trukmė gali būti iki 16 sekundžių, o garso įrašų – iki 45 sekundžių, teigė „Meta“. Ji pasidalijo duomenimis apie akluosius bandymus, rodančius, kad modelis veikia palankiai, palyginti su startuolių, įskaitant „Runway“, „OpenAI“, „ElevenLabs“ ir „Kling“, įrankiais.

Tinklaraščio įraše ir „Meta“ paskelbtame tyrimo dokumente apie įrankį teigiama, kad kurdama „Movie Gen“ bendrovė naudojo licencijuotus ir viešai prieinamus duomenų rinkinius.