Mozilla“ yra naujausia iš daugybės technologijų bendrovių, kurios šiais metais atleido darbuotojus. Pelno nesiekianti bendrovė atleidžia apie 60 žmonių, t. y. maždaug penkis procentus savo darbuotojų. Dauguma iš „Mozilla“ atleistų darbuotojų dirbo produktų kūrimo komandoje. Pirmasis apie tai pranešė „Bloomberg“.

„Mažiname investicijas į kai kurias produktų sritis, kad sutelktume dėmesį į tas sritis, kurios, mūsų nuomone, turi didžiausią sėkmės tikimybę“, – sakė „Mozilla“ atstovas spaudai.

„Norėdami tai padaryti, priėmėme sunkų sprendimą panaikinti maždaug 60 pareigybių visoje bendrovėje. Ketiname iš naujo nustatyti prioritetus tokiems produktams, kaip „Firefox Mobile“, kuriuose yra didelė galimybė augti ir sukurti geresnį pramonės modelį.“

Reorganizacija įvykdyta po to, kai „Mozilla“ vos praėjusią savaitę paskyrė naują generalinį direktorių. Buvusi „Airbnb“, „PayPal“ ir „eBay“ vadovė Laura Chambers, kuri prie „Mozilla“ valdybos prisijungė prieš trejus metus, buvo paskirta generaline direktore likusiai šių metų daliai.

„Jos dėmesys bus sutelktas į sėkmingų produktų, kurie padeda įgyvendinti mūsų misiją, kūrimą ir platformų, kurios pagreitina pagreitį, kūrimą“, – rašė buvęs ilgametis „Mozilla“ generalinis direktorius ir naujasis vykdomasis pirmininkas Mitchellas Bakeris, kai L. Chambers pradėjo eiti pareigas.