Naujieji „iPhone 16“

Kaip jau tapo įprasta, „Apple“ pristatė iš karto keturis naujus „iPhone“ modelius: „iPhone 16“, „iPhone 16 Plus“, „iPhone 16 Pro“ ir „iPhone 16 Pro Max“.

„iPhone 16“ ir „iPhone 16 Plus“ iš vaizdo yra tapatūs pernykščiams modeliams: abudu yra su atitinkamai 6,1 ir 6,7 colio dydžio ekranais ir aliuminio korpusais.

Į naujuosius modelius yra integruoti spartesni procesoriai ir juose numatyta 8 gigabaitai atminties (jau ne 6 gigabaitai kaip anksčiau).

„iPhone 16 Pro“ ir „iPhone Pro Max“ modeliai pasižymi didesniu ekranu. Mažesnio modelio ekranas padidintas iki 6,3 colio (nuo 6,1), o didesnio – iki 6,9 colio (nuo 6,7).

Pristatytos pažangesnės abiejų „iPhone 16 Pro“ modelių kameros – net 48 megapikselių (anksčiau – 12 megapikselių) objektyvas teikia ultraplataus kampo aprėptį.

Svarbiausia abiejų modelių naujovė – specialus telefono dešinėje esantis mygtukas, kurį paliečiant galima daryti nuotraukas ar kurti vaizdo įrašus. Šis mygtukas įvardijamas kaip didžiausias naujų „iPhone“ versijų pranašumas.

Paspaudus mygtuką iki pusės objektas sufokusuojamas, o spustelėjus iki galo – nufotografuojamas. Jis taip pat leidžia kaitalioti fotografavimo ir filmavimo režimus, priartinti arba atitolinti vaizdą, į kurį nukreipta kamera.

Spalvų paletę taip pat nutarta pakoreguoti – „iPhone 16 Pro“ siūlo naują auksinę, baltą, juodą ir natūralią titano spalvą, o ne „Pro“ versijų asortimente – geltona, žalia, rausva ir mėlyna spalvos.

Naujieji „Apple Watch“

Prekyboje pasirodys vidutinių kainų segmentui skirtas „Series 10“ ir brangus „Ultra 3“.

„Apple Watch Ultra“ pakoreguotas nežymiai – dėmesys skiriamas vidaus patobulinimams, o ne išorės pakeitimams.

Didžiausia „Apple Watch“ linijos naujiena – modelis „Series 10“, pažymintis šio gaminio dešimtmečio jubiliejų („Apple Watch Series 1“ buvo pristatytas 2014 m.). Pirmą kartą nuo „Series 7“ laikų atnaujinta „Apple Watch“ flagmano išvaizda.

Dizainas išlieka panašus į „Apple Watch Series 9“, tačiau dabar įmonė siūlo šiek tiek didesnį ekraną turinčius išmaniuosius laikrodžius, o korpusas yra pastebimai plonesnis. Tai ploniausias visų laikų „Apple Watch“ laikrodis.

Laikrodyje įdiegtos „Apple Intelligence“ funkcijos, kurios daugiausia susijusios su sveikata. Miego apnėjos stebėjimas – išskirtinė šių metų „Apple Watch“ sveikatos funkcija.

Naujosios „AirPods“

„Apple“ pristatė du naujus „AirPods“ modelius, pakeisiančius bazinį antros kartos modelį ir brangesnį trečios kartos modelį. Abu naujieji ausinių modeliai yra panašūs į „AirPods Pro“ ir turi naują dėklą, palaiko įkrovimą USB-C laidu bei pasižymi geresne atkuriamo garso kokybe.

Naujieji modeliai taip pat turi triukšmo slopinimo funkciją (kaip ir „AirPods Pro“) ir įmantresnį dėklą – su įmontuotu garsiakalbiu, kad būtų galima lengviau rasti naudojant „Apple“ funkciją „Find My“.

„Apple Intelligence“

„Apple“ pristatė ir „Apple Intelligence“ su išmanesne nuotraukų paieška, dar labiau personalizuota „Siri“, rašymo įrankiais, skirtais tekstams ir el. laiškams tobulinti, ir generatyviniai įrankiais, tokiais kaip „Image Playground“, „Genmoji“ ir „Clean Up“.

Šie įrankiai dabar siūlomi „iOS 18.1“ kūrėjų beta versijoje, o viešoje beta versijoje jie bus siūlomi nuo gruodžio mėnesio.

„Visual Intelligence“ yra unikali dirbtinio intelekto funkcija, skirta tik „iPhone 16“ serijai. Tai galimybė ieškoti su „iPhone“ kamera, vos palietus kameros valdymo mygtuką, ir greitai sužinoti daugiau, pavyzdžiui, apie restorano darbo laiką arba kokios veislės šuo ką tik praėjo pro šalį.