Nuo šio mėnesio milžiniški „Mecha“ tipo robotai bus naudojami įvairioms bendrovės geležinkelių infrastruktūros priežiūros užduotims atlikti, pavyzdžiui, viršutinėms atraminėms konstrukcijoms dažyti ir bėgiams trukdančioms medžių šakoms šalinti.

Judrios rankos, galinčios pakelti iki 40 kilogramų sveriančius objektus ir pasiekti iki 12 metrų aukštį, gali būti aprūpintos įvairiais įrankiais, kad galėtų atlikti daugybę keistų darbų, rašo iflscience.com.

Darbštų robotą valdo žmogus, kuris gali sėsti į jį lydintį sunkvežimį ir valdyti jo judėjimą naudodamasis vairalazde ir VR akiniais, sujungtais su kamera ant roboto galvos.

Toliau galite pažiūrėti technologijos veikimo vaizdo įrašą. Dalyje montažo net matyti, kaip robotas valdo diskinį pjūklą aukštiems medžiams pjauti.

Neseniai paskelbtame pranešime „JR West“ teigė, kad technologiją sukūrė padedami robotikos bendrovės „Jinki Ittai“ ir technologijų bendrovės „Nippon Signal“, siekdami pagerinti savo darbuotojų saugą ir sumažinti nelaimingų atsitikimų darbe riziką.

Ši technologija padės užpildyti darbuotojų trūkumą Japonijoje ir sumažinti nelaimingų atsitikimų, pavyzdžiui, darbuotojų kritimo iš aukštų vietų ar elektros smūgių skaičių, teigė bendrovė, rašo „The Guardian“.

Robotai ir naujosios technologijos dažnai kaltinami tuo, kad „vagia darbo vietas“ iš žmonių, tačiau panašu, kad jie taip pat gali būti naudojami siekiant sumažinti darbuotojų trūkumą.