Kaip anksčiau rašė LOGIN, praėjusių metų gegužę „Netflix“ ėmėsi griežtesnių priemonių prieš vartotojus, kurie dalijasi slaptažodžiais su žmonėmis, nepriklausančiais jų artimųjų ratui, nes po sunkių metų bendrovė siekė padidinti pajamas.

Anksčiau bendrovė skundėsi, kad daugiau nei 100 mln. namų ūkių dalijasi paskyromis.

Dabar atrodo, kad šis žingsnis plečiamas, nes viena didžiausių pasaulyje transliacijų bendrovių paskelbė, kad taip pat imsis griežtesnių priemonių – ir gana greitai, rašo ladbible.com.

Praėjusią savaitę „Disney“ vyriausiasis vykdomasis direktorius Robertas Igeris pateikė naujausią informaciją apie šį apribojimą per „Disney“ trečiojo ketvirčio finansinę ataskaitą.

Jame R. Igeris teigė: „Mes esame labai optimistiškai nusiteikę dėl šio verslo ateities. Daugiau apie tai nieko nesakome, tik galite tikėtis, kad 2025 m. fiskaliniais metais jis smarkiai augs.

Kitas dalykas, kurį noriu pridurti, yra tai, kad daug kalbėjome apie technologinių funkcijų, kurių mums reikia, kad iš esmės tai būtų didesnės grąžos, didesnės maržos ir sėkmingesnis verslas. Ir mes tai darome dabar.“

Apie slaptažodžių dalijimosi pabaigą R. Igeris sakė: „Birželio mėn. pradėjome slaptažodžių dalijimosi stabdymo iniciatyvą. Rugsėjį ji bus pradėta įgyvendinti iš esmės.“

Praėjusiais metais „Netflix“ taip pat pranešė, kad panaikinus galimybę dalytis slaptažodžiu, žiniasklaidos srautinio perdavimo paslaugos prenumeratorių padaugėjo beveik 6 milijonais.