„Ikea“ savo darbo skelbime platformoje „The Co-Worker“ teigia, kad tai pirmasis žingsnis į pagrindinius kompiuterinius žaidimus, ir kuris atvers galimybę žmonėms pasinerti į „parduotuvės darbo pasaulį“.

Darbo skelbime teigiama, kad būsimi kandidatai turi apsvarstyti, kaip jie jaustųsi pavirtę pikseliais ekrane ir ką darytų, „jei parduotuvėje pritrūktų pikselinių dešrainių“. Skelbime taip pat prašoma: „Jei būtumėte „Ikea“ baldas (pikselinis), kuriuo iš jų būtumėte ir kodėl?“

Ikea parduotuvė Roblox žaidimo pasaulyje

Tiesa, darbo skelbimas skirtas Jungtinėje Karalystėje arba Airijoje gyvenantiems asmenims, ne jaunesniems nei 18 metų. Nuotolinio darbo metu virtualioje erdvėje „žmonės“ turės padėti „žmonėms“ išsirinkti baldus ir patiekti pikseliuotus mėsos kukulius.

Ikea parduotuvė Roblox žaidimo pasaulyje

Darbo užmokestis – 13,15 svarų sterlingų (apie 15,5 eur) per valandą. Tai užmokestis, kurį vidutiniškai gauna realus „Ikea“ darbuotojas Londone. „Ikea“ virtualūs darbuotojai dirbs su kitais „neapmokamais“ darbuotojais (žaidėjais) „Roblox“ žaidimo erdvėje. Darbo skelbimas paviešintas birželio 3 dieną.

Birželio 20-ąją pateikti savo kandidatūrą galimybės jau nebebuvo. Tikėtina, kad konkurencija į šias darbo vietas buvo didelė.

Tiesa, „Ikea“ nėra pirmasis prekės ženklas, įžengęs į virtualųjį pasaulį. Anksčiau tai padarė parduotuvių tinklas „Walmart“, leidžiančią žaidėjams apsipirkti virtualiame pasaulyje ir gauti jas į namus.

Ikea parduotuvė Roblox žaidimo pasaulyje

JAV įsikūrusi žaidimų milžinė „Roblox“ pastaraisiais metais tapo tokia populiari, kad jų kuriamu žaidimą žaidžia maždaug pusė 12-17 metų amžiaus JAV gyvenančio jaunimo.

Roblox