Pastaruoju metu „Reddit“ įvedė kontroversiškai vertinamus mokesčius trečiųjų šalių programėlėms, kurios buvo naudojamos naršyti socialinį tinklą. Tai bendruomenėje sukėlė nematytą pasipriešinimą.

Populiarūs socialinio tinklo kanalai, vadinamieji „subredditai“, 48-ioms valandoms tapo neprieinami, kadangi jų moderatoriai protestuodami juos padarė privačius.

Bent 3500 populiarių kanalų nebepasiekiami, rašo BBC.

„Reddit“ yra populiariausia forumų platforma, čia daug žmonių susirenka aptarti skirtingų klausimų įvairiose srityse. Priešingai nei kiti socialiniai tinklai, „Reddit“ yra labai priklausomas nuo bendruomenės narių moderavimo. Be kelių apmokamų administratorių, svetainėje veikia dešimtys tūkstančių neapmokamų moderatorių, nuo kurių priklauso svetainės funkcionavimas.

Paprastai moderatoriai gali praleisti kelias valandas per dieną užtikrindami, kad jų „subredditas“ būtų švarus nuo nesusijusių komentarų ar draudžiamo turinio. „Reddit“ naudojimas yra nemokamas, todėl nekainuoja sukurti savo bendruomenę pagal bendrus interesus.

„Reddit“ vadovas Steve Huffmanas, reaguodamas į protestą, pabrėžė, kad „tai turi būti savarankiškas verslas“.

„Mes gerbiame, kad jūs ir jūsų bendruomenės imasi veiksmų, įskaitant tapimą privačiomis, kad pabrėžtų joms svarbius dalykus. Mes visi atsakingi už tai, kad „Reddit“ būtų atvira ir prieinama vieta, kur žmonės galėtų rasti bendruomenę ir jai priklausyti“, – BBC cituoja S. Huffmaną.

Tarp protestuojančiųjų yra ir dešimt populiariausių bendruomenių: r/gaming, r/aww, r/Music, r/todayilearned and r/pics ir kitos. Jose nariais yra daugiau nei 30 milijonų žmonių.

„Reddit“ socialinis tinklas save apibūdina kaip „pirmąjį interneto puslapį“, jis turi ir nuosavą programėlę. Kadangi trečiųjų šalių programėlės, tokios kaip „Appolo“, „Reddit is Fun“, „Sync“ ir kitos, buvo sukurtos kaip alternatyvus būdas naršyti platformoje, socialinis tinklas jų kūrėjams numatė taikyti didžiulius mokesčius. Minėtos programėlės paskelbė, kad užsidarys dėl kuriamos naujos kainodaros.

„Apollo“ kūrėjas anksčiau tvirtino, kad jam toliau eksploatuoti programėlę kainuotų 20 milijonų dolerių.