Nors lankstomi išmanieji telefonai vis dar tebesislepia savo nišoje, o gamintojų, eksperimentuojančių su šiomis technologijomis yra tik keletas, „Samsung“ vis labiau bando lankstomus telefonus ištraukti į dienos šviesą.

Kasmetinės „Unpacked“ konferencijos metu bendrovė pristatė penkis naujus įrenginius, tarp kurių – „Galaxy Z Flip4“ ir „Galaxy Fold4“. Tai technologiškai pažangiausi rinkoje esantys lankstomi išmanieji telefonai, bet verta atminti, kad tokių išmaniųjų apskritai nėra daug (tarp žinomesnių alternatyvų – „Oppo Find N“, „Microsoft Surface Duo“, „Huawei Mate Xs“).

Šalia lankstomų flagmanų, „Samsung“ pristatė ir kelis kitus naujus įrenginius – bazinį „Samsung Galaxy Watch5“, kiek pajėgesnį „Samsung Galaxy Watch5 Pro” ir naujas „Galaxy Buds2 Pro“ ausines.

„Per kelerius metus sėkmingai pakeitėme vartotojų požiūrį į sulenkiamus išmaniuosius telefonus. Tai, kas atrodė kaip ekskliuzyvinis projektas, dabar tapo vienu pagrindinių viso įrenginių asortimento simbolių, kuriuo žavisi ir kasdien naudojasi milijonai vartotojų visame pasaulyje. Sukurti bendradarbiaujant su mūsų pasaulinio lygio partneriais, naujieji „Galaxy Flip4“ ir „Galaxy Fold4“ sulenkiami įrenginiai vartotojams garantuoja neprilygstamą naudojimosi išmaniuoju telefonu patirtį ir suteikia žymiai didesnes galimybes pagal savo poreikius pritaikyti tiek įrenginio vidų, tiek išorę“, – pranešime sako Simonas Skupas, „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje.

Lankstomas darbinis arklys – „Galaxy Z Fold4“ taikosi į profesionalus

„Pajėgiausias „Samsung“ išmanusis telefonas“, – pristatymo metu apie „Galaxy Z Fold4“ pasakojo bendrovės atstovai, kurie pabrėžė telefono atnaujintą kamerą, plačias daugiafunkciškumo galimybes, galingesnį procesorių.

Nors naująjį „Fold4“ rankose laikyti teko neilgai, atrodo, „Samsung“ neprašovė. Pripažinsiu, į galvą net buvo toptelėjusi mintis, gal vertėtų pakeisti savo turimą „iPhone 13 Pro“.

Nors nesu tikras, ar pasiryžčiau pakeisti turimą „iPhone“, bet rankose laikant naują „Galaxy Fold4“ sukilo šioks toks „geekiškas“ entuziazmas.

Į kelių funkcijų atlikimą vienu metu orientuotas išmanusis sulaukė ir naujų funkcijų. Įdomiausia jų – užduočių juosta.

Dabar išskleidus „Galaxy Z Fold4“ ekrano apačioje kaip planšetiniame ar nešiojamame kompiuteryje atsiranda užduočių juosta su įvairių programų piktogramomis. Tai padeda be vargo pasiekti svarbiausias ir dažniausiai naudojamas programas.

Nauji „Samsung“ įrenginiai

Atsižvelgiant į tai, kad „Samsung“ bendradarbiauja su tokiomis bendrovėmis kaip „Google“ ar „Microsoft“, vienas „Galaxy Z Fold4“ pliusų – sinchronizacija su kitais įrenginiais. Suporavus išmanųjį su „Windows“ kompiuteriu ir, sakykime, pildant „Word“ dokumentą, informacija įrenginiuose atnaujinama realiu laiku.

Laikydamas „Galaxy Z Fold4“ savo rankose, bandžiau pastebėti sulėtėjimo požymių – vienu metu skirtingose ekrano vietose atsidariau kuo daugiau mobiliųjų žaidimų, programų ir šitaip ribotomis sąlygomis norėjau pasižiūrėti, ar telefonas lėtės, pradės kaisti.

Nors vienu metu atidarytų programų buvo bene aštuonios, trys iš jų žaidimai (tiesa, nereikalaujantys didelio procesoriaus pajėgumo), „Galaxy Z Fold4“ nedemonstravo jokio noro lėtėti ar kaisti.

Bet, savaime suprantama, tai tik naudotojo lygio testavimas ribotomis sąlygomis, o norint sužinoti tikrus išmaniojo pajėgumus ir „benchmark“ įvertinimus, reikėtų jį testuoti ilgiau.

Naujasis „Galaxy Z Fold4“ turės 7,6 colio pagrindinį ekraną siauresniais kraštais, bus varomas „Google“ kurta „Android 12L“ versija ir turės IPX8 lygio atsparumą vandeniui (metro gylyje galės išbūti 30 minučių).

„Galaxy Z Flip4“ – populiaresnis „Fold4“ pusbrolis

Nors mano širdį užkariavo „Fold4“, statistika rodo, kad populiaresnis yra vertikaliai atlenkiamas išmanusis „Galaxy Z Flip4“ – jis „Samsung“ duomenimis parduodamas dukart dažniau, lyginant su „Galaxy Z Fold4“.

Tam įtakos gali ir įrenginio prieinamumas: kai naujų „Galaxy Z Fold“ kaina siekia beveik du tūkstančius dolerių, „Flip“ versijos išmanieji dvigubai pigesni.

„Galaxy Z Flip4“ telefonas, kaip žada „Samsung“, leis vartotojui plačiau išreikšti save dar ryškiau, įdomiau ir kokybiškiau fiksuojant bei dalinantis savo įspūdžiais bei prisiminimais.

Nauji „Samsung“ įrenginiai

Pažadai grindžiami naujomis kameros funkcijomis ir „FlexCam“ režimu, kuris leis užfiksuoti asmenukę be jokio prisilietimo, tuo tarpu „Quick Shot“ įgalins ne tik įamžinti nuotrauką, naudojant išorinį ekraną, kai telefonas yra sulenktas, bet ir pradėti filmuoti kitu režimu be jokio sustojimo.

Patogu tai, kad „Galaxy Z Flip4“ nereikės be reikalo vartyti – telefonas leidžia atsiliepti į skambučius, atsakyti į žinutes ar atrakinti automobilį neatvertus įrenginio. Telefone taip pat bus 3700 mAh baterija, kuri yra šiek tiek didesnė, nei įrenginio pirmtako ir turėtų iki pusės pasikrauti per pusvalandį.

„Galaxy Buds2 Pro“ turės patobulintą išorinio triukšmo slopinimą

Naujos „Samsung“ ausinės bus mažesnės, nei prieš tai buvęs modelis ir turės geresnį triukšmo slopinimą, žada „Samsung“. Ausinės taip pat turėtų lengviau atpažinti ir persijungti į skirtingus įrenginius.

Norintieji pirkti „Galaxy Buds2 Pro“ galės rinktis iš trijų spalvų – juodos, baltos ir violetinės. Ausines vienu įkrovimu bus galima naudoti 8 valandas. Jei įskaičiuotume krovimo dėklą, baterijos veikimo laikas išauga iki 29 valandų.

Nauji „Samsung“ įrenginiai

„Galaxy Watch5“ ir „Galaxy Watch5 Pro“: patobulintos sveikatos duomenų stebėjimo galimybės

Naujų „Samsung“ įrenginių sąrašą užbaigia „Galaxy Watch5“ ir „Galaxy Watch5 Pro“. Bazinis „Galaxy Watch5“ laikrodis bus prieinamas dviem dydžiais – 40 ir 44 mm, o naujasis „Galaxy Watch5 Pro“ bus dar didesnis – 45 mm.

Nors visi šie įrenginiai gali būti naudojami įvairaus amžiaus ir lyčių vartotojų, produktų pristatyme su kitais žurnalistais pasikalbėjome, kad ant plonų rankų 45 mm „Pro“ versija gali atrodyti keistai. Todėl, prieš pirkdami naująjį išmanųjį laikrodį, nepamirškite užsukti pasimatuoti.

Bet kaip tvirtina „Samsung“, dėl didesnio paviršiaus ploto ir tiesioginio kontakto su laikrodį nešiojančio žmogaus riešu, „Galaxy Watch5” vartotojui pateikia tikslesnius nei bet kada duomenis bei yra aprūpintas inovatyviu „BioActive“ jutikliu.

Nauji „Samsung“ įrenginiai

Jame – trys matuokliai: optinis pulso, elektrinis širdies ir bioelektrinės varžos analizės. Tai leidžia vartotojams sekti savo kraujospūdį, aptikti prieširdžių virpėjimą išduodantį širdies plakimą, išmatuoti deguonies kiekį kraujyje ir patiriamą streso lygį.

Laikrodžio ekrane taip pat galėsite pastebėti fizinio pasirengimo pažangą, sportuojant prarasto prakaito kiekį, rekomenduojamo suvartoti vandens kiekį ir kt. duomenis kaip informaciją apie miegą (stebėti miego stadijas, aptikti knarkimą, matuoti deguonies kiekį kraujyje ir pan.)

„Pro“ versija, kaip pasakoja bendrovė, orientuota į vartotojus, mėgstančius aktyvų laisvalaikį gamtoje. Todėl laikrodis buvo kuriamas patvaresnis ir atsparesnis smūgiams.

Įdomus atnaujinimas – „D-Buckle“ sportinė apyrankė, kuri leidžia laikrodį užsisegti šiek tiek greičiau. Kiek teko ją išbandyti, jokių nusiskundimų neradau – nusistačius norimą apyrankės ilgį ją naudoti buvo itin paprasta.

Abiejų modelių laikrodžių išankstiniai užsakymai prasidės nuo rugpjūčio 10 d., o juos įsigyti „Samsung“ ir kitose oficialiose išmaniųjų laikrodžių platintojų fizinėse ir internetinėse parduotuvėse bus galima nuo rugpjūčio 26 d.

Nors anksčiau žiniasklaidoje skelbta, kad „Samsung“ atsisako ženklinimo „Z“ raide, tačiau pristatymo metu pavadinimuose „Z Fold“ ir „Z Flip“ raidė tebebuvo minima.