Trečiadienį vykusiame renginyje „Galaxy Unpacked“ ji pristatė šį prietaisą kaip naujausią savo prietaisų ekosistemos papildymą, kurį, kaip teigia, „praturtina“ dirbtiniu intelektu (DI).

Išmanieji žiedai, kuriuose naudojami maži jutikliai įvairiems sveikatos rodikliams stebėti, iki šiol buvo nišinis produktas, nors neseniai juos naudojo Anglijos vyrų futbolo rinktinė, rašo BBC.

Atrodo, kad „Samsung“ bando tai pakeisti, tapdama didžiausia technologijų kompanija, kuri dar tik žengia į išmaniųjų žiedų rinką.

Bendrovės „CCS Insight“ analitikas Benas Woodas teigia, kad šis produktas yra „įdomus „Samsung“ statymas“, o jo bendrovė apskaičiavo, kad 2025 m. pasaulinėje rinkoje bus apie 4 mln. išmaniųjų žiedų.

„Samsung“ išmanieji žiedai

Jamesas Kitto, „Samsung“ mobiliųjų įrenginių padalinio Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje viceprezidentas ir vadovas, teigė, kad žiedo pristatymas yra „didžiulis momentas“ bendrovei.

Kas yra išmanieji žiedai?

Išmanieji žiedai gali sekti tokius sveikatos rodiklius kaip širdies ritmas, miegas ir menstruacijų ciklas.

Šiuo metu rinkoje dominuoja Suomijos sveikatos technologijų įmonė „Oura“.

Analitikai teigia, kad dėl savo mažo dydžio ir elegantiškos išvaizdos jie gali tapti tokių išmaniųjų laikrodžių kaip „Apple Watch“ ir „Google Pixel Watch“ įpėdiniais.

J. Kitto apibūdino „Samsung Galaxy Ring“ kaip „mažiausią ir diskretiškiausią iki šiol gaminį, siūlantį tikslų 24/7 sveikatos, sveikatingumo ir miego stebėjimą“.

„Samsung“ išmanieji žiedai

Išmanieji laikrodžiai paprastai turi daugiau jutiklių nei išmanieji žiedai, todėl jie gali gauti ir pateikti daugiau įvairių sveikatos duomenų.

Tačiau išmanieji žiedai gali tapti patogia, komfortiška ir stilinga alternatyva tiems, kurie nenori nešioti gremėzdiško išmaniojo laikrodžio, ypač nakčiai, kad galėtų stebėti savo miego režimą.

Įrenginys veikia su „Samsung Galaxy“ išmaniaisiais telefonais, valdomais „Android 11“ ar naujesnės versijos operacine sistema, ir liepos 24 d. prekyboje Jungtinėje Karalystėje pasirodys už 399 svarų sterlingų (apie 474 eurų) kainą.