Puslaidininkių kietųjų diskų (SSD) kainos krinta bent nuo metų pradžios, tai komponentas, kuriame saugomi duomenys kompiuteryje. 1 TB kietojo disko kainos šiuo metu siekia apie 40 eurų, pastebi portalas golem.de.

Vis tik geriausi vertės pasiūlymai yra pridėjus dar kelis eurus, kadangi už 42-45 eurus galima įsigyti kiek didesnę duomenų nuskaitymo ir įrašymo spartą siūlančius įrenginius, pvz., „Crucial P3“, „Lexar NM620“ ar pan. Žinoma, naujausių specifikacijų, PCIe 4.0 sąsają išnaudojantys kietieji diskai yra kiek brangesni, tačiau ir jų kainos mažėja.

Tai itin aktualu kompiuterių ar naujausių žaidimų konsolių „PlayStation 5“ savininkams, pastariesiems 1 TB itin spartų kietąjį diską galima atrasti už maždaug 80-90 eurų.

„Trendforce“ rinkos tyrimų komanda prognozuoja, kad NAND atmintį naudojančių diskų kainos ir toliau kris iki ketvirčio pabaigos, tai gali dar mažinti SSD kainas. Tačiau stabilizacijos tikimasi antrąjį pusmetį, kadangi tikimasi suaktyvėjimo serverių segmente, duomenų centrams pereinant prie naujų procesorių platformų. Prognozuojama, kad ir DDR4 bei DDR5 kompiuterio atminties kainos taip pat gali kristi toliau papildomus 8-15 procentų

Vienos iš didžiausių SSD diskų valdiklių gamintojos „Phison“ vadovas K.S. Pua įspėjo, kad NAND atminties gamintojams gresia bankrotas, jei nuostoliai toliau kaupsis. „Samsung“ puslaidininkių padaliniai ir du atminties gamybos gigantai „SK Hynix“ ir „Micron“ kartu patyrė 8 mlrd. JAV dolerių nuostolių šiemet pirmąjį ketvirtį. „Western Digital“ paskelbė patyrusi 572 mln. dolerių nuostolių, rašo golem.de.