Technologijų milijardieriai šiomis dienomis labai rimtai rūpinasi savo sveikata ir gera savijauta, rašo „Business Insider“.

Jeffas Bezosas neseniai pasigyrė savo išryškintu pilvo presu. Markas Zuckerbergas ėmė taip rimtai užsiiminėti džiudžitsu, kad net buvo pasiruošęs kovoti su Elonu Musku.

Mokėjimų startuolį „Braintree“ įkūręs šimtamilijonierius Bryanas Johnsonas kasmet išleidžia apie 2 mln. dolerių griežtai sveikatingumo programai, kad pakeistų savo biologinį amžių.

Bryanas Johnsonas

Tačiau kaip kiti šios srities atstovai leidžia pinigus, kad gyventų sveikiau ir ilgiau?

Technologijų pramonės naujienų svetainė „The Information“, turinti apie 45 tūkst. prenumeratorių, neseniai atliko anoniminę apklausą apie savo prenumeratorių sveikatos įpročius. Svetainės prenumerata kainuoja apie 415 eurų per metus.

Nors masažai, saunos ir papildai pateko tarp didžiausių apklausos respondentų sveikatingumo išlaidų, vienas iš jų sakė, kad ką tik nusipirko „NovoThor“ raudonosios šviesos terapijos lovą.

Lovoje naudojama „raudonoji infraraudonųjų spindulių šviesa mažina skausmą, atpalaiduoja raumenis ir (arba) sąnarius bei gerina kraujotaką“, rašoma gamintojos interneto svetainėje.

Jamesas Carolas, „Thor Photomedicine“ įkūrėjas ir generalinis direktorius sakė, kad daugiau nei 2 metrų lova kainuoja apie 140 tūkst. eurų, ir pridūrė, kad nuo 2016 m., kai jas pradėjo gaminti, bendrovė pardavė apie 100 asmeniniam naudojimui skirtų lovų.

Raudonosios šviesos terapija

Be to, tai toks sveikatos prietaisas, kuriam naudoti taip pat galėtumėte užsiregistruoti į SPA ar medicinos centrą.

Niujorke esančiame sveikatingumo centre „Next Level Therapeutics“ 15 minučių trukmės viso kūno raudonosios šviesos terapijos seansas šioje lovoje kainuoja apie 50 eurų, nurodoma užsakymų puslapyje.

J. Carolas pridūrė, kad dar 250 tokių lovų įdiegė medicinos ir sveikatingumo centruose, sporto komandose, karinio jūrų laivyno „ruoniams“ (SEAL) ir specialiosioms pajėgoms.

Raudonosios šviesos terapija

Tarp kitų į „The Information“ apklausą atsakiusiųjų buvo ir 64 tūkst. eurų kainuojanti hiperbarinė kamera – įrenginys, kuris, pasak Mayo klinikos, padeda plaučiams gauti daugiau deguonies, nei įmanoma esant įprastam oro slėgiui.

Ši kamera naudojama hiperbarinei deguonies terapijai, kuri gali padėti gydyti sunkias infekcijas, oro burbuliukus kraujagyslėse, diabeto ar radiacijos sukeltas žaizdas, taip pat gali padėti išskirti gijimą skatinančius baltymus ir kamienines ląsteles, rašoma klinikos svetainėje.

Beveik trečdalis apklausoje dalyvavusių asmenų teigė, kad daugiau nei valandą per savaitę skiria kokiai nors sveikatingumo praktikai, pavyzdžiui, infraraudonųjų spindulių terapijai, lašelinėms ar krioterapijai. Teigiama, kad ši terapija, kurios metu kūnas veikiamas labai žemos temperatūros, padeda atsigauti po traumų ir numesti svorio.

Hiperbarinė kamera

Kai kurie respondentai leido save identifikuoti. Rizikos kapitalo investuotojas Keithas Raboisas, „Founders Fund“ generalinis partneris, sakė, kad krioterapijai skiria valandą per savaitę. Tačiau, pasak FDA, nėra jokių įrodymų, kad ji duoda kokios nors naudos – ir netgi gali kelti tam tikrą riziką.

K. Raboisas taip pat sakė, kad kasdien treniruojasi apie 90 minučių, dažniausiai lankydamas didelio intenstyvumo „Barry's Bootcamp“ treniruotes.

Tačiau panašu, kad Silicio slėnio atstovai taip pat nori gražiai atrodyti: kai kurie iš respondentų pasakojo, kad darosi botokso procedūras, kurioms išleidžia nuo 370 iki 925 eurų.