„Tesla“ socialiniame tinkle „X“ paskelbė likusių 2024 m. mėnesių ir 2025 m. pradžios veiksmų planą, kuriame atskleidė, kad FSD Europoje ir Kinijoje galėtų būti prieinama pirmąjį kitų metų ketvirtį, jei gaus tinkamą kiekvieno regiono reguliavimo institucijų patvirtinimą.

Bendrovės vadovas Elonas Muskas anksčiau teigė, kad tikisi gauti šių regionų reguliuotojų leidimą iki metų pabaigos. Balandžio mėn. laikraštis „The Wall Street Journal“ pranešė, kad Kinijos valdžios institucijos jau preliminariai pritarė „Tesla“ visiškai savaeigės programinės įrangos paleidimui savo šalyje.

Vis dėlto, šiuo metu nėra visiškai aišku, kokioje padėtyje bendrovė yra su Europos Sąjungos reguliavimo institucijomis, rašo „Engadget“. E. Muskas teigė, kad jis tikisi, jog FSD bus patvirtinta iki pirmojo ketvirčio pabaigos arba iki kitų metų antrojo ketvirčio pradžios.

Tiesa, FSD programinė įranga nėra nemokama, ir pirkėjai turės sumokėti, kad galėtų naudotis pusiau autonominės pagalbos vairuotojui galimybėmis. JAV „Tesla“ savininkai gali įsigyti programinę įrangą už 8 000 JAV dolerių (apie 7 tūkst. eurų), arba mokėti 99 JAV dolerių (apie 90 eurų) mėnesinį prenumeratos mokestį.