Apie planus pasitelkti NFT technologiją kaip šaltinį finansuoti kariuomenę kovo 3 d. savo tviterio paskyroje paskelbė Ukrainos ministras pirmininkas Mykhailas Fedorovas.

„Twitter“ žinutėje M. Fedorovas sakė, kad NFT bus paleista „greitai“, tačiau tame pačiame pranešime pabrėžia, kad neplanuojama parduoti jokių „pakeičiamų“ žetonų, kurių pavyzdys yra kriptovaliutos.

NFT yra skaitmeninis „vienetinis“ turtas, kurį galima nusipirkti ir pardavinėti kaip bet kokį kitą turtą, tačiau NFT neturi jokios apčiuopamos formos. Skaitmeniniai žetonai gali būti laikomis tiek virtualaus, tiek fizinio turto nuosavybės sertifikatais, rašo BBC.

Šiuo pranešimu galima matyti, kad Ukrainos vyriausybė naudojasi ir skaitmeniniais ištekliais (šiuo atveju – NFT), ieškodama būdų, kaip finansuoti savo karines reikmes.


Kriptovaliutų analitikų teigimu, Ukrainos karo pastangoms jau dabar buvo skirti milijonai dolerių per anonimines „Bitcoin“ aukas.

Aukojama buvo į kriptovaliutų pinigines, kurios buvo paskelbtos oficialioje Ukrainos vyriausybės „Twitter“ paskyroje“. Per aštuonias valandas buvo surinkti į 5,4 mln. dolerių (4,9 mln. eurų) „Bitcoin“, „Ether“ ir kitomis monetomis.
Mykhailo Fedorov

Pranešimas paskelbtas tą pačią savaitę, kai šalis iš karo oblikacijų pardavimo surinko daugiau nei 200 mln. dolerių. Ukrainos vyriausybė taip pat derasi su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) ir Pasaulio banku dėl skubios pagalbos.

Šią savaitę, anot BBC, Pasaulio bankas ir TVF pranešė, kad ruošiasi Ukrainai suteikti kelių milijardų vertės paketą.

Dalintis
Nuomonės