Eimantas Norkūnas labiau žinomas kaip verslininkas, kūręs startuolį „MailerLite“. Tačiau vėliau nėrėsi ir į visuomeninę veiklą: prieš Seimo rinkimus sukūrė kandidatų palyginimo portalą kandidatustatistika.lt, paleido startuolių palyginimo portalą, kuris vėliau išsiplėtojo į asociaciją „Unicorns Lithuania“.

Dabar jis Aplinkos ministerijoje yra politinės komandos narys, atsakingas už IT ūkį.

LOGIN.LT jis neslėpė dabartinio savo iššūkio – didžiausia jo ambicija Valstybinės miškų tarnybos (VMT) IT sistemų ir procesų sutvarkymas.

„Miškai yra mūsų šalies turas, ir didžiausia problema, kokią mes radome, yra neefektyvumas. VMT atsakinga ir už miškų priežiūrą, ir už kirtimų leidimų išdavimą, miškų inventorizaciją, kuri vadinama taksacija. Iki šiol miškininkai buvo palikti vieni, jie patys tvarkėsi skaitmenizavimą, ir dabar turime problemą. Jei miškininkas žino, kaip geriau prižiūrėti mišką, jis negali sukurti efektyvios informacinės sistemos. Tačiau 30 metų jie patys kūrėsi“, – pasakoja E. Norkūnas.

Dabar jis naują IT ūkį užsibrėžė pastatyti neprašydamas papildomų pinigų – iš sutaupymų.

– Kokią situaciją atradote miškų sektoriuje?

– Radome nemažai tokių procesų, kokie buvo ir prieš 100 metų. Ir dabar yra. Jei buvo cheminis pieštukas, kuriuo ant popieriaus surašei miško inventorizavimą, ta ir dabar daug kur tokį procesą gali rasti.