Tai patvirtino ir bendruoju VMI telefonu atsiliepusi konsultantė. Pasiteiravus, kodėl apie valandą laiko nepavyksta prisijungti prie VMI platformų, buvo atsakyta, kad vyksta vidinių sistemų sutrikimai. „Taip, pas mus yra vidinių sistemų sutrikimai. Nežinome, kada bus išspręsta“, – telefonu teigė konsultantė.

VMI sutrikimai

Portalui Delfi skaitytojai pranešė, kad negali prisijungti, pateikti dokumentų, prašymų. Mokesčių mokėtojams pranešama tik tiek, kad įvyko autentifikacijos klaida.

Kaip LOGIN teigė VMI strateginės komunikacijos specialistė Irma Juškaitė, dėl techninių sutrikimų nuo 16 val. laikinai nepasiekiama Mano VMI. Pasak jos, problema sprendžiama, sutrikimai šiuo metu yra šalinami.

„Pažymima, kad visos kitos VMI elektroninių paslaugų sistemos (EDS, i.MAS, OSS) ir internetinė svetainė veikia. Atsiprašome už laikinus nepatogumus“, – sakė I. Juškaitė.

Šiemet jau mažiausiai trečias kartas, kai sutrinka internetinės VMI paslaugos.

Tai jau ne pirmas kartas šiemet, kai VMI sistemos neveikia, o mokesčių mokėtojai patiria nepatogumus. Kaip anksčiau pranešė Login, kovo 22 dieną buvo sutrikusi Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) serverių veikla. Tą kartą VMI sutrikimą pranešė Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos prezidentė Daiva Čibirienė.

„Pamirškite verslo liudijimo, IDV pažymos gavimą, metinį pajamų deklaravimą, išmanių KA duomenų, i.VAZ, i.SAF duomenų teikimą. VMI serveriai atjungti pilnai. Kada bus pajungti, VMI neinformuoja“, – rašė D. Čibirienė.

VMI sistemų veiklos sutrikimai nepatogumų sukėlė ir šių metų rugsėjo 20 dieną, kai buvo sutrikusi Valstybinės mokesčių inspekcijos svetainės veikla, pranešė Login. Pastebėjimu apie sutrikusią VMI veiklą savo „Facebook“ paskyroje tąsyk pranešė Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją