„Volvo“ kaltino besikeičiančias rinkos sąlygas dėl sprendimo atsisakyti tikslo, apie kurį buvo paskelbusi vos prieš trejus metus, praneša BBC.

Šis sprendimas priimtas tuo metu, kai pramonė susiduria su sulėtėjusia elektromobilių paklausa kai kuriose pagrindinėse rinkose ir netikrumu dėl Kinijoje pagamintiems elektromobiliams taikomų prekybos tarifų.

Tradiciškai savo ekologiškumą puoselėjanti „Volvo“ prisijungė prie kitų didžiųjų automobilių gamintojų „General Motors“ ir „Ford“, kurie taip pat atsisakė savo ambicijų dėl elektromobilių.

Dabar „Volvo“ tikisi, kad iki 2030 m. ne mažiau kaip 90 proc. jos produkcijos sudarys elektromobiliai ir iš tinklo įkraunami hibridiniai automobiliai.

Švedijos bendrovė taip pat gali parduoti nedidelį skaičių vadinamųjų švelnių hibridų, t. y. įprastinių transporto priemonių su ribota elektros pagalba.

„Esame tvirtai įsitikinę, kad mūsų ateitis – elektrinė“, – pareiškime sakė „Volvo“ generalinis direktorius Jimas Rowanas.

„Tačiau akivaizdu, kad perėjimas prie elektrifikacijos nebus linijinis, o klientai ir rinkos juda skirtingu greičiu.“

Bendrovė taip pat teigė, kad verslo aplinka elektromobiliams pasikeitė dėl tokių veiksnių, kaip lėtas įkrovimo infrastruktūros diegimas ir vartotojų skatinimo priemonių panaikinimas.