Ekspertams perspėjus, kad toks turinys gali būti žalingas, jei bus žiūrimas pakartotinai, „YouTube“ nustos paaugliams rekomenduoti vaizdo įrašus, kuriuose idealizuojami tam tikri fizinio pasirengimo lygiai, kūno svoris ar fizinės savybės.

Platforma vis dar leis 13-17 metų paaugliams žiūrėti vaizdo įrašus, tačiau jos algoritmai vėliau nerekomenduos jauniems vartotojams susijusio turinio.

„YouTube“ teigė, kad toks turinys nepažeidžia jos gairių, tačiau pakartotinis jo žiūrėjimas gali turėti įtakos kai kurių naudotojų savijautai, rašo „The Guardian“.

„YouTube“ pasaulinio sveikatos skyriaus vadovas daktaras Garthas Grahamas sakė: „Pakartotinis turinio, kuriame pateikiami idealizuoti standartai ir kuris pradeda formuoti nerealistišką vidinį standartą, žiūrėjimas gali kai kuriems paaugliams suformuoti neigiamus įsitikinimus apie save.“

„YouTube“ teigė, kad jos Jaunimo ir šeimų patariamojo komiteto ekspertai sakė, jog tam tikros kategorijos, kurios gali būti „nekenksmingos“ kaip vienas vaizdo įrašas, gali būti „problemiškos“, jei bus žiūrimos pakartotinai.

Naujosios gairės, kurios dabar pradėtos taikyti visame pasaulyje, taikomos turiniui, kuriame: vieni fiziniai bruožai idealizuojami labiau nei kiti, pavyzdžiui, grožio procedūros, padedančios sulieknėti, idealizuojama fizinė forma ar kūno svoris, pavyzdžiui, treniruotės, skatinančios siekti tam tikros išvaizdos.

Paaugliams, kurie savo amžių yra užregistravę platformoje kaip prisijungę naudotojai, „YouTube“ nebebus pakartotinai rekomenduojamos šios temos. Saugumo sistema jau įdiegta JAV.

„Dažniau rodomas turinys, kuriame idealizuojami nesveiki standartai ar elgesys, gali pabrėžti potencialiai problemines žinutes, o šios žinutės gali turėti įtakos tam, kaip kai kurie paaugliai mato save“, – sakė gydytoja ir „YouTube“ patarėja Allison Briscoe-Smith.

„Apsauginiai barjerai“ gali padėti paaugliams išlaikyti sveikus modelius, nes jie natūraliai lygina save su kitais ir sprendžia, kaip jie nori pasirodyti.“