L. Keraitis pirmiausia pastebi, kad pasitvirtino tai, apie ką jau ilgai buvo garsiai spėliojama – visi naujieji „iPhone 15“ serijos įrenginiai turės USB-C įkrovimo jungtį.

„To reikalauja Europos Sąjunga, ne pati „Apple“ tai sugalvojo. Bet visiems telefonų naudotojams tai tikrai išeis į naudą – reikės mažiau laidų“, – teigia ekspertas.

Jis pažymi, kad naujieji telefonai turės daugelio pamėgtą „Dynamic Island“ funkciją.

Robertas Narmontas ir Lukas Keraitis

„Ši funkcija leis realiu laiku stebėti pranešimus. Pavyzdžiui, jei užsisakėte picą į namus ir laukiate pristatymo, bus dar patogiau stebėti užsakymo eigą. Tai jau tikriausiai taps šios technologijų bendrovės standartu“, – pastebi jis.

Pasak jo, itin nustebino ir kita nauja funkcija – tokią laisvę „Apple“ duoda retai.

„Tai naujasis „Action Button“ – veiksmo mygtukas, kurio funkcionalumą galės pasirinkti pats telefono naudotojas. Vieniems tai patinka, kitiems – ne. Man šiek tiek gaila, kad telefone nebeliks mygtuko, kuriuo gali įjungti ir išjungti tylųjį režimą. Įdomu, kaip atrodys naujasis mygtukas“, – dėsto pašnekovas.

„Apple“ naujienos

Tuo tarpu R. Narmontas teigia, kad geriausia naujiena visiems vartotojams yra paprastas „iPhone 15 modelis“, kuriame bus net 48 megapikselių kamera.

„Ir ne tik tai – atsiras galimybė priartinti kamerą du kartus neprarandant kokybės. Priartinimas telefone yra būtinas, o dabar, kai tai atsirado ir paprastesnėje, pigesnėje „iPhone“ versijoje, tai bus patrauklu tiems, kurie nori sutaupyti.

Žinoma, geriausi kameros parametrai visada yra „Pro“ versijose. Gaila, kad šiais metais geriausią ir labiausiai išbaigtą kamerą turi tik „iPhone 15 Pro Max“. Norintiems geriausios kameros, reikės išleisti nemažai pinigų. Vis dėlto, eiliniam naudotojui to tikrai nereikia“, – pabrėžia jis.

Robertas Narmontas

L. Keraitis papildo, kad paprastam vartotojui bus įdomios tokios funkcijos kaip naujasis portreto režimas.

„Nuo šiol jis įsijungs automatiškai. Pavyzdžiui, fotografuodamas šuniuką padarydavau paprastą nuotrauką, o tada perjungdavau kamerą į portreto režimą, kad fonas šiek tiek susilietų. Dabar to nebereikės, viskas bus padaroma automatiškai, vėliau reikės tik išsirinkti, kokio fono nori: išsiliejusio ar sufokusuoto. Tas pats ir su naktiniu režimu“, – vardija ekspertas.

Nuo rugsėjo 22 d. prasidės išankstinė „iPhone 15“ išmaniųjų telefonų serijos prekyba. Gyventojai galės užsisakyti telefonus iš anksto ir pirmieji gaus įrenginius, kai tik jie bus atsiųsti. Kitą penktadienį fizinėse parduotuvėse įrenginių dar nebus.

„Apple“ naujienos

Oficialioje „Apple“ produkcijos parduotuvėje Lietuvoje „iDeal“, taip pat ir „iStore“, rašoma, kad „iPhone 15“ kainuos nuo 989 eurų iki 1369 eurų; „iPhone 15 Plus“ – nuo 1139 eurų iki 1519 eurų; „iPhone 15 Pro“ – nuo 1249 eurų iki 1879 eurų; „iPhone 15 Pro Max“ – nuo 1499 eurų iki 1999 eurų.

L. Keraitis akcentuoja, kad atsinaujino ir išmanusis laikrodis „Apple Watch“.

„Įvairūs smulkūs atnaujinimai, pasikeitė dizainas ekrano viduje, nauji modeliai turės ryškesnius ekranus, „Ultra“ modelis turės netgi 3000 nitų skaistumo, tai yra labai šviesu. Tačiau bene įdomiausia funkcija – naujųjų laikrodžių judesio kontrolė.

Lukas Keraitis

Nuo šiol bus galima dvigubu dviejų piršto palietimo judesiu atsiliepti. Tai yra gana patogi funkcija. Pavyzdžiui, jei einu rankose laikydamas dėžę, laikrodyje matau, kad man skambina, iki šiol atsiliepdavau paspaudęs mygtuką nosimi. Dabar bus galima padaryti tokį trumpa judesį ir automatiškai atsiliepti“, – teigia pašnekovas.

„Apple“ naujienos

Anot jo, „AirPods“ ausinės taip pat turės USB-C jungtį, tačiau daugiau didelių atnaujinimų nėra.

„Teigiama, kad vėliau, su programinės įrangos atnaujinimu, turėtų būti pristatyta visiškai nauja funkcija. Dabar „AirPods“ turi du režimus, kai klausydamas muzikos girdi aplinką arba negirdi. Tai atsiras trečias režimas, kuris leis geriau girdėti kalbančio žmogaus balsą. Labai įdomu, kaip tai veiks“, – nekantrauja ekspertas.

„Apple“ naujienos