Kaip teigia Mindaugas Pečkys, „Tele2“ mobiliųjų įrenginių operacinių sistemų vyresnysis inžinierius, kai telefonas nėra prijungtas, palikti sertifikuotą įkroviklį įjungtą į kištukinį lizdą yra pakankamai saugu.

„Žinoma, minimali trumpojo jungimo ar gaisro tikimybė išlieka, tačiau dauguma šiuolaikinių įkroviklių turi apsaugos mechanizmus, kurie padeda išvengti tiek perkaitimo, tiek rimtesnių problemų“, – komentuoja M. Pečkys.

Pasak jo, palikus įkroviklį kištukiniame lizde, reikėtų bent kartais patikrinti, ar įkroviklis ir jo laidas nėra mechaniškai pažeisti.

Asociatyvi nuotrauka

„Apskritai nepamirškite, kad įkrovikliai ir jų laidai neturėtų būti palikti vietose, kur juos galėtų lengvai pasiekti mažamečiai vaikai, naminiai gyvūnai, išmanieji robotai-siurbliai“, – pataria inžinierius.

Taip pat, anot jo, svarbu pasirūpinti, kad ant jų nepatektų ir skysčiai ar nesukeltų žalos kiti galimi aplinkos veiksniai.

Kaip rašo portalas gizchina.com, trumpojo jungimo ar gaisro galimybės, net jei ji reta, visiškai atmesti negalima. Galimos priežastys gali būti šios:

  • Gamybos defektas, kuris išryškėja po ilgesnio naudojimo.

  • Nekokybiškas, saugos standartų neatitinkantis įkroviklis.

  • Elektros problemos namų elektros instaliacijos sistemoje.

  • Atsitiktinis įkroviklio laido pažeidimas.

Asociatyvi nuotrauka

Nors šie scenarijai yra nedažni, svarbu naudoti sertifikuotus patikimų prekės ženklų įkroviklius. Be to, rekomenduojama reguliariai tikrinti įkroviklius, ar jie neturi pažeidimų požymių.

Bet kokiu atveju, įkroviklio atjungimas, kai jis yra nenaudojamas, suteikia papildoma saugumo lygį.