„Pastaraisiais metais mobiliųjų įrenginių gamintojai skyrė daug dėmesio vidutinės klasės telefonų kokybei ir funkcionalumui. Jei įrenginį naudojate įprastam bendravimui, fotografavimui ir naršymui, tikėtina, kad įsigiję flagmaną, kainuojantį tūkstančius eurų, visų jo siūlomų galimybių net ir neišnaudosite. Vidutinės klasės telefonai dabar pasižymi itin ištvermingomis baterijomis, aukštos raiškos kameromis ir didelėmis atminties talpomis, o didžiausias jų privalumas – patraukli kaina“, – paaiškina I. Bertašienė.

Populiariausiųjų sąraše pirmauja „Samsung A“ serija

Pasak I. Bertašienės, „Samsung A“ serijos telefonai yra populiariausi vidutinės klasės telefonų segmente. „Samsung A14“ telefonas turi galingą 8 branduolių procesorių ir talpią 5000 mAh bateriją. pasižymi itin gera ekrano raiška. Jame integruotas ir 6,6 colio FHD ekranas, todėl jis puikiai naudojamas tiek darbui, tiek laisvalaikiui. Be viso to, telefone yra ir šoninis pirštų atspaudo jutiklis patogesniam naudojimui.

Kitas šios serijos išmanusis „Samsung A34“ pasižymi išmaniu „AMOLED“ ekranu, kuris užtikrina gerą vaizdą net ir šviečiant saulei. Ekranas atnaujinamas su iki 120 Hz dažniu tam, kad išvengtumėte delsos. 5000 mAh baterijos veikimo laikas optimizuojamas atsižvelgiant į telefono naudojimo intensyvumą. Be to, su 48 MP pagrindinė kamera, 5 MP makro kamera ir 8 MP „Ultra Wide“ kamera galėsite fiksuoti įspūdingiausius dienos kadrus.

Štai telefonas „Samsung A54“ turi visas funkcijas, kokių galėtumėte tikėtis iš vidutinės klasės telefono. Jis, I. Bertašienės teigimu, yra vienas populiariausių šios serijos telefonų. 6,4 colio FHD+ Infinity-O ekranas leis mėgautis ryškiu vaizdu bei užtikrins sklandų ekrano veikimą su 120 Hz atnaujinimo dažniu. Telefonas turi galingą 8 branduolių procesorių, todėl jis dirba itin greitai. Be to, išmanusis pasižymi akį traukiančiu dizainu ir išsiskiria tuo, kad jame galime ne tik fiksuoti stulbinančius dieninius vaizdus, bet ir daryti aukštos kokybės naktines nuotraukas su triguba galine kamera (50 MP, 12 MP ir 5 MP). Dar geresnę nuotraukų kokybę padeda užtikrinti jame integruotos automatinio kadravimo ir fokusavimo funkcijos.

Įkandin seka „Xiaomi“ serijos išmanieji

Xiaomi 13 Lite“ telefone yra 8 branduolių modulis paremtas pavyzdiniu 7 serijos Snapdragon® procesoriumi, todėl jis veikia itin sklandžiai. Didelė 4500 mAh baterija užtikrina ilgesnį veikimo laiką, o su 67 W greitu įkrovimu telefonas pilnai įkraunamas vos per 40 minučių. Su šiuo telefonu labai patogu fotografuoti net ir prieblandoje – nuotraukos tampa ryškios, nes įrenginys prisitaiko prie bet kokio apšvietimo. Su triguba 50MP kamera objektų detalės išlieka sodrios net priartinus itin stambiu planu. Taip pat šiame telefone yra portreto režimas su tikrovišku „bokeh“ efektu.
Vidutinės klasės telefonai dabar pasižymi itin ištvermingomis baterijomis, aukštos raiškos kameromis ir didelėmis atminties talpomis

„Redmi Note 12“ ypatingas tuo, kad procesoriaus „Qualcomm® Snapdragon™“ 4 Gen dėka pasižymi išskirtiniu našumu. Didžiulė 5000 mAh baterija leis įrenginiu naudotis dar ilgiau. Vienas iš privalumų – jame integruoti du SIM kortelių lizdai. Tai labai patogu tada, kai, naudojate du numerius – asmeninį ir skirtą darbui. Šis modelis turi ir „Pro“ versiją, kuri pasižymi dar didesne atminties talpa bei MediaTek Dimensity 1080 procesoriumi, kuris užtikrina įspūdingą vaizdo įrašų ir vaizdų atkūrimo bei žaidimų našumą. Su 67W turbo įkrovimu visos dienos darbams atlikti užteks vos 15 minučių įkrovimo.

Šios serijos telefone „Redmi 12C“ telefone integruotas „MediaTek Helio G85” procesorius, kuris yra itin galingas ir subalansuotas taip, kad galėtumėte ne tik sklandžiai dirbti, bet ir žaisti įvairius žaidimus be jokių trikdžių. Didelė 5000 mAh baterijos talpa užtikrins, jog telefonas greitai neišsikraus. Dėl patogaus 6,71 colių HD+ ekrano galėsite skaityti knygas ar žiūrėti mėgstamiausius serialus visiškai nevargindami akių.