Technologijų bendrovė „Google“ didina minimalius operacinės sistemos „Android“ programėlių kokybės reikalavimus ir netrukus iš „Play Store“ pašalins lūkesčių neatitinkančias programėles

„Visos aplikacijos nuo šiol privalės būti patogios, įtraukiančios ir užtikrinti gerą vartotojo patirtį. Todėl jei pastebėjote, kad jūsų turima programėlė veikia pusėtinai, tai gali būti indikacija, kad netrukus ji visai nustos veikusi“, – sako Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas.

Anot eksperto, atnaujintame bendrovės „šlamšto“ politikos pranešime teigiama, kad nuo rugpjūčio 31 d. „Play Store“ parduotuvėje nebebus leidžiama naudoti riboto funkcionalumo ir turinio programėlių. Pavyzdžiui, vienkartinių ekrano užsklandų programėlių arba tokių, kuriose nėra jokio turinio.

Nauji apribojimai prisideda prie jau seniau galiojančios programėlių kūrėjų reguliacijos. „Play Store“ draudžia neveikiančias programėles, kurios nereaguoja, neįsidiegia, sugenda ar kitaip neįprastai veikia.

Papildomi reikalavimai įtraukti siekiant užtikrinti, kad programėlės atitiktų aukščiausius standartus ir pritrauktų naudotojus, siūlant kokybiškas ir funkcionalias programėles.

„Google“ ir anksčiau stengėsi griežčiau prižiūrėti „Play Store“ talpinamas programėles. 2023 m. užblokavo net 2,28 mln. programėlių dėl to, kad pažeidė taisykles ir kėlė pavojų naudotojų saugumui.

Tais pačiais metais „Google“ taip pat pranešė uždraudusi 333 tūkst. netinkamų „Google Play“ paskyrų dėl pasikartojančių šiurkščių politikos pažeidimų ir susirūpinimą keliančių sukčiavimo bei kenkėjiškų programų.