LOGIN.LT pasiteiravo technologijų bendrovių atstovų, koks lengviausias būdas įsilieti į technologijų sektorių ir uždirbti bet du vidutinius atlyginimus per mėnesį. Akivaizdu, kad pradžiai teks nemažai investuoti į save, kad tokį atlyginimą galėtum užsidirbti.

Mokymų įstaigos „Baltijos technologijų institutas“ direktorius Algirdas Sabaliauskas pasidalijo galimu karjeros planu, kuris greičiausiai privestų prie išsvajoto „dvigubo“, lyginant su vidutiniu, atlyginimo.

Įmonės nelaukia avantiūristų, bet siūlo galimybes mokytis

Ar egzistuoja trumpiausias kelias į technologijų sektorių ir didelį atlyginimą? Įmonių atstovai atviri – čia reikia daug pastangų, tačiau nesako ir ne.

„Nord Security“ talentų pritraukimo komandos vadovė Lauryna Girėnienė paaiškina, kad be pastangų ir be kompentencijų didelių pareigų ir atlyginimo tikėtis nereikia.

„Visada reikia pasiryžimo, pasiruošimo ir sunkaus darbo. Tiesa, būdų greičiau įsilieti į technologijų įmonę tikrai yra, jais galima ir rekomenduojama pasinaudoti. Vienas iš jų yra praktikos programos, taip pat įmonių kuriamos akademijos. Jos padeda pagrindus turintiems, motyvuotiems žmonėms gana greitai augti įmonės viduje. O tinkama motyvacija ir nusiteikimas tikrai atves ir prie pageidaujamo atlygio bei įdomaus ir prasmingo darbo“, – sako ji.