Pagal penktadienį pasirašyto „preseed extension“ investicijų etapo susitarimą į bendrovę jau investavę rizikos kapitalo fondai „Iron Wolf Capital“, „Coinvest Capital“ su privačiais angelais ir naujai prisijungęs „Baltic Sandbox Ventures“ įdės 0,8 mln. eurų. Praėjusiais metais startuolis iš „Iron Wolf Capital“ ir „Coinvest Capital“ su angelais pritraukė 0,5 mln. eurų.

„Keliame sau didelį tikslą – sukurti pasaulyje konkurencingą viešų informacijos šaltinių analizės platformą. Atsiradus dideliems kalbos modeliams mums reikėjo stipriai pagerinti savo produktą ir tai pavyko – sukūrėme vieną pirmųjų naujos kartos tekstų analizės įrankių pasaulyje“, – sakė startuolio bendraįkūrėjas ir vadovas Mykolas Katkus. Pasak jo, startuolio platforma domisi ir naudoja tiek verslo įmonės, tiek žiniasklaidos stebėjimo paslaugas teikiančios bendrovės, tiek komunikacijos agentūros visame pasaulyje.

Mykolas Katkus

Deryboms vadovavusi fondo „Coinvest Capital“ vadovė Viktorija Trimbel pastebėjo, kad dvigubos paskirties technologijas taikančios bendrovės šiuo metu sulaukia didžiulio investuotojų dėmesio visame pasaulyje.

„Anksčiau gynybos pramonėje atsiradusios inovacijos dažnai buvo pritaikomos civiliniams ir verslo poreikiams, tačiau dabar kryptis pasikeitė – verslo novatorių atradimai plačiai naudojami šalių saugumui ir gynybai užtikrinti. Fondo ekspertai ir kartu investavę angelai mano, kad „Repsense“ technologija turi gerus šansus tapti sėkminga ir gynybos, ir verslo srityse“, – sakė V. Trimbel.

Pasak „Iron Wolf Capital“ partnerio Žygimanto Susnio, startuolio platforma patraukli tuo, kad sprendžia konkrečią problemą menkai automatizuotoje komunikacijos rinkoje.

„Dirbtiniu intelektu paremtos sistemos transformuos daug veiklos sričių – komunikacija yra viena iš jų. Šio startuolio rinka yra multimilijardinė, o augimo galimybės yra labai geros“, – sakė vadovaujantis fondo partneris.

„Mūsų sukurtas modelis „Adler“ leidžia greitai ir kokybiškai analizuoti bet kokių viešai skelbiamų tekstų įtaką. Tai aktualu verslo ir visuomeninėms organizacijoms, tačiau taip pat pritaikoma ir valstybės saugumo sričiai, atpažįstant ir įvertinant priešiškos propagandos ir netikrų naujienų įtaką“, – sakė startuolio bendraįkūrėjas, tyrimų ir modeliavimo vadovas Alfredas Chmieliauskas.

Alfredas Chmieliauskas Jr.

Prie startuolio investuotojų prisijungusio, į giliąsias technologijas ir gyvybės mokslus investuojančio fondo „Baltic Sandbox Ventures“ partneris Audrius Milinavičius pabrėžė, kad didžiausios sėkmės gali tikėtis į mokslinius tyrimus ir inžinerinius sprendimus investuojantys startuoliai.

„Baltic Sandbox Ventures“ fonde idėjas pradedame auginti nuo ankstyvos stadijos, tam organizuojame inkubacijos bei akceleravimo programas, kur investuojame į naujas, vadinamų „giliųjų technologijų“ idėjas kuriančias bendroves. „Repsense“ komandos patirtis ir sukurti modeliai mums padarė didelį įspūdį, tikime, kad tokio tipo sprendimai rinkoje turi svarbią nišą ir perspektyvą“, – sakė A. Milinavičius.

Vienas iš investavusių verslo angelų, Darius Antanaitis sakė, kad prisijungti prie investijos paskatino startuolio kuriamo produkto panaudojimo galimybės.

„Šiuolaikinis pasaulis yra informacijos pasaulis. Informacija daro įtaką mūsų sprendimams ir veiksmams, todėl labai svarbu atskirti tikrą nuo menamos, rasti pirminius šaltinius, suvokti priežasčių ir pasekmių grandinę. Šis modelis yra būtent tai, ko reikia, kad nepasiklystume tarp informacijos gausos ir būtume užtikrinti, jog priimtas sprendimas ar atliktas veiksmas buvo paremtas teisinga ir tikslia informacija“.

Darius Antanaitis

Startuolis seka ir vertina viešai internete prieinamą informaciją ir teikia paslaugas viso pasaulio verslo bendrovėms, žiniasklaidos stebėjimo įmonėms ir komunikacijos agentūroms. Kartu su tarptautine rinkos tyrimų bendrove „Kantar“ bendrovė pristatė integruotą komunikacijos proceso vertinimo švieslentę. Startuolio įkūrėjai – duomenų mokslininkas Alfredas Chmieliauskas bei komunikacijos specialistas Mykolas Katkus.