Didins jaunimo aktyvumą svarbiomis temomis

Kuri išskirtinį, įtraukiantį turinį socialiniams tinklams? Mėgsti ir gali fotografuoti, filmuoti? O gal esi plunksnos guru? Pademonstruok savo talentą ir uždirbk apvalią sumą, dalyvaudamas konkurse „Būk aktyvus – tapk savo pokyčiu“.

Konkursu „Būk aktyvus – tapk savo pokyčiu“ norima padrąsinti jaunus, aktyvius jaunuosius žurnalistus ir turinio kūrėjus iš visų Europos Sąjungos kampelių kurti įtraukiantį bei edukacinį turinį. Pagrindinė konkurso užduotis yra parodyti, kaip šiuolaikinės žiniasklaidos formomis galima didinti jaunimo aktyvumą tokiomis svarbiomis temomis kaip psichikos sveikata, lygybė bei ekologija, pilietiškumas.

„Delfi“ yra vienintelis Lietuvoje naujienų portalas, prisijungęs prie šio projekto, kuriame taip pat dalyvauja Lenkija, Rumunija, Kroatija, Bulgarija. „Delfi“ ne tik kviečia dalyvauti konkurse – patys portalo profesionalūs žurnalistai rubrikoje „Mano poveikis kuria ir skelbia jaunai auditorijai skirtą turinį aktualiomis temomis, tokiomis kaip LGBT, emocinė sveikata, pilietiškumas, tvarumas. Dar daugiau jaunimui aktualaus turinio sukuriama specialiai Z kartai skirtoje Instagram paskyroje.

Kaip dalyvauti konkurse?

Konkurse „Būk aktyvus – tapk savo pokyčiu“ gali dalyvauti visų Europos Sąjungos šalių gyventojai, kuriems yra ne mažiau kaip 18, bet ne daugiau kaip 29 metai. Savo projektą galite pateikti individualiai arba kaip komanda.

Norėdami dalyvauti konkurse, turite pateikti savo projektą naudodami paraiškos formą. Kilus klausimams ar neaiškumams, rašykite konkurso organizatoriams el. paštu my-impact@grupawp.pl.

Turite pateikti realaus, dokumentais pagrįsto veiksmo, kurio ėmėtės jūs arba jūsų komanda, kad padidintumėte informuotumą apie svarbias socialines problemas, aprašymą.

Paraiškas anglų kalba galima teikti tam skirtame puslapyje internete https://competition.my-impact.org/ iki liepos 14d. Dalyviai privalo užtikrinti, kad paraiškos atitinka reikalavimus ir turi reikiamus elementus, tokius kaip nuorodas į video, straipsnius ar socialinės žiniasklaidos įrašus. 2024 m. rugpjūčio 15 d. bus paskelbti konkurso „Būk aktyvus – tapk savo pokyčiu“ laimėtojai, kuriems atiteks piniginiai prizai nuo 2 tūkst. iki 5 tūkst. eurų. Kviečiame apsilankyti konkurso puslapyje internete https://competition.my-impact.org/ ir susipažinti su taisyklėmis, nuostatomis bei visa reikiama informacija.

„Būk aktyvus – tapk savo pokyčiu“

Dėmesys – ateitį kuriančiai Z kartai

Projekto organizatoriai – lenkiškojo VIBEZ redakcija, kurie yra Europos Sąjungos iš dalies finansuojamo projekto „Mano poveikis“ dalis.

„VIBEZ redakcijos komandos organizuojamas konkursas – unikali proga parodyti, kad Z karta turi neišmatuojamo potencialo teigiamam globaliam poveikiui ir aktyviai kuria mūsų žemyno ateitį. Tarptautinis konkurso pobūdis suteikia dalyviams galimybę susipažinti su įvairiomis svarbiausių Europos politikos problemų perspektyvomis ir rasti inovatyvių sprendimų, kaip sumažinti atskirų Europos Sąjungos regionų vystymosi skirtumus“, – pažymi Vibez.pl. vyriausiasis redaktorius Michalas Dziedzicas.