Ar žinojote, kad pirmajam išspausdintam kryžiažodžiui – jau daugiau kaip šimtas metų? Teigiama, kad pirmas kryžiažodis spaudoje pasirodė 1913 metų gruodžio 21 d., nors kažkas panašaus į sukryžiuotus žodžius buvo rasta atkasus garsiąją Pompėją.

Ši pramoga išliko populiari iki dabar. Ir tai tikrai nestebina, nes kryžiažodžių sprendimas yra laikomas ne tik smagia, bet ir itin naudinga protine veikla, kuri gali pagerinti koordinaciją, atmintį, koncentraciją, gebėjimą vienu metu galvoti apie keletą dalykų. Teigiama, kad toks hobis taip pat gali padėti praplėsti žodyną, sklandžiau kalbėti ir lengviau palaikyti pokalbius.

Kodėl taip yra? Žmogaus smegenų ląstelės žūva negaudamos naujų iššūkių. Dėl to nuolat reikia ieškoti būdų, kaip stiprinti neuronų jungtis ir gerinti kraujotaką smegenyse, o tai lengviausia darant kažką naujo, kad ir sprendžiant kryžiažodžius!

Tad, jei jau esate kryžiažodžių gerbėjas ar norite tokiu tapti, pats metas išbandyti kryžiažodžių guru „Oho“ parengtas užduotis. Atnaujintos užduotys, nesikartojantys klausimai ir vertikaliai horizontalus žinių pasaulis.

O kas gali būti maloniau, nei vertingas laikas sau su smegenis įdarbinančiomis užduotimis, kai už tai dar gali laimėti ir vertingų prizų?

Tik šį savaitgalį Jūsų laukia išskirtinė galimybė laimėti „Toshiba“ televizorių teisingai įveikus vos 1 kryžiažodį!

Be to, visą savaitgalį Jūsų taip pat laukia galimybė spręsti 12 kryžiažodžių ir teisingai išsprendus bent 1 kryžiažodį gauti 3 mėn. žurnalo „Oho“ prenumeratą ar Delfi plius mėnesio prenumeratą.

Savaitgalio kryžiažodžių turnyre gali dalyvauti tik Delfi plius nariai, tad pats metas pasinaudoti išskirtine proga – Delfi plius prenumeratą šiuo metu 7 dienoms galima įsigyti vos už 0,01 Eur.

Nugalėtojai bus paskelbti jau kitą savaitę.

Kryžiažodžius spręskite penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį čia.