Projekto CIJI esminis tikslas – tiriamosios žurnalistikos ir žiniasklaidos laisvės rėmimas per tokias priemones kaip stipendijos, mokymai, mentorystė, prieiga prie jau esamų įrankių bei priemonių, galimybė kurti kontaktų tinklą, resursai skaitmeniniams tyrimams, ekspertų, galinčių mokyti kolegas, ruošimas.

Įgyvendinant CIJI projektą jau gimė tokia iniciatyva kaip JTI (Journalism Trust Iniciative) – jos plėtra yra dabartinio projekto etapo CIJI2 dalis, kurią įgyvendina projekto partneriai, žinoma nevyriausybinė organizacija „Reporteriai be sienų“.

Kvietimas pretenduoti į stipendiją

Projekto trukmė – iki 2025 m. birželio.

Prisijungti prie bendruomenės yra kviečiami šalies žiniasklaidos priemonių atstovai, taip pat nepriklausomi autoriai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, rašantys lietuvių bei rusų kalbomis (mokymai vyks anglų kalba).

Šiuo metu skelbiama galimybė pretenduoti į projekto partnerių FREE PRESS UNLIMITED prižiūrimą stipendiją (Collaborative Journalism Fellowship), kurios esmė – parama dalyvavimui 5 mėnesių trukmės programoje. Informacija išsamiai čia.

Programos, į kurią bus atrinkta 20 dalyvių iš įvairių Europos šalių, planas trumpai:

- 2024 m. balandis-rugpjūtis, mokymai kiekvieną ketvirtadienį po 2 val., online

- 2024 m. gegužės 23-24 d. - stipendijos laimėtojų ir projekto CIJI dalyvių susitikimas, „gyvai“

- 2024 m. liepa – 3 d. trukmės išplėstinis bendradarbiavimo žurnalistikos kursas (Advanced Collaborative Journalism course), „gyvai“

Pretenduoti į programą galima iki šių metų kovo 4 d., užpildant formą čia.

Kandidatus vertins ir atrinks iš CIJI projekto dalyvių atstovų sudaryta komisija.

Programos pabaigoje FREE PRESS UNLIMITED skelbs kitą etapą – galimybę pretenduoti į 10 000 Eur fondą, skirtą tarptautinių žurnalistinių tyrimų atlikimui. Tokių fondų bus išdalinta 10.

FREE PRESS UNLIMITED yra tarptautinė laisvos žiniasklaidos organizacija, remianti žiniasklaidą ir žurnalistus visame pasaulyje, kuri bendradarbiauja su daugiau nei 300 vietos žiniasklaidos partnerių daugiau nei 50 šalių. Kartu su jais vykdo savo misiją – siekia, kad nepriklausomos naujienos ir informacija būtų prieinami visiems.

Norėdami susisiekti su Delfi, rašykite: