„Alfo didysis kulinarinis šou“ žiūrovams kasdien pasiūlys ką nors naujo. Nuo pirmadienio iki šeštadienio DELFI TV eteryje bus rodomos žaismingos „Alfo didžiojo kulinarinio šou“ rubrikos: laidos vedėjas patars, kaip pasigaminti patiekalą vos iš keturių ar mažiau ingredientų, parodys, ką galima pasigaminti vos per minutę, papasakos apie naujausias kulinarijos tendencijas, dalinsis įspūdžiais iš kelionių, demonstruos kulinarinius eksperimentus. Visa tai vainikuos sekmadieniais rodoma tiesioginė laida, kurioje A. Ivanauskas kalbins maisto ekspertus ir žinomus žmones, apžvelgs visą praėjusią savaitę.
„Tai bus turbūt ilgiausia kulinarinė laida Lietuvos istorijoje. Džiaugiuosi, kad kartu su DELFI tai įgyvendinsime. Tradicinė televizija neturėtų tiek galimybių kiekvieną dieną rodyti kulinarinę laidą, o šį projektą būtent dėl to ir vadiname didžiuoju kulinariniu šou, kad ne tik kasdien rodysime po laidą, bet savaitgalį jas visas apjungsime ir kartu su laidos svečiais gvildensime labai aktualią kulinarinę temą, kur kais ne puodai, o žmonių veidai ir liesis ne sriuba, o nesuvaidintos emcijos“, – pasakojo A. Ivanauskas.
Pasak jo, net ir laidos bus studija bus kitokia nei įprasta matyti filmuojant kulinarines laidas. „Ji labiau panaši į meno dirbtuves nei į virtuvę“, – šypsojosi A. Ivanauskas, pridurdamas, kad jis visada, kad ir ką darytų su savo komanda, stengiasi nustebinti žiūrovus.
Stebins jis ne tik receptais – A. Ivanauskas taip bus žiūrovų kelionių gidu ar maisto kokybės tikrintoju. Pavyzdžiui, tikrins, kaip greitai šaldytuve supūva pomidorai, ir ar iš tiesų avokadą galima sunokinti: kai tai pataria šimtai portalų – laikas išsiaiškinti tikrą tiesą... ar netgi pats lįs į vištų narvą ekologiškame ūkyje ir tikrins jų laikymo sąlygas.
O gamindamas skonio ieškotoju vadinamas A. Ivanauskas liks ištikimas savo principams – rinksis tokius produktus, kurių kiekvienas žiūrovas galėtų nesunkiai rasti savo namuose ar parduotuvėje, ir jiems pritaikys tokius receptus, kad virtuvėje netektų užtrukti pernelyg ilgai.
„Aš esu iš tų žmonių, kurie neypatingai mėgsta ilgai gaminti, todėl visi skubantys laidoje tikrai atras sau greitai pagaminamų patiekalų receptus, kažkokius „arkliukus“, kuriuos galės pritaikyti savo namų virtuvėje“, – žadėjo A. Ivanauskas.
A. Ivanauskas žiūrovų malonumui išnaudos ir tai, kad pats didelę dalį laiko praleidžia ne Lietuvoje – iš kelionių jis ruošiasi parvežti įdomiausių su kulinarija susijusių reportažų. „Mano vienas iš tikslų – kad žmonės atrastų naujus dalykus ir nebijotų eksperimentuoti: noriu juos paskatinti išdrįsti paragauti tam tikrus dalykus, kurių jie iki šiol arba neragavo, arba negalvojo, kad jie tarpusavyje dera“, – prisipažino laidos kūrėjas, pridurdamas, kad tradicinių lietuvių mylimų patiekalų, kaip cepelinų, bulvinių blynų ar baltos mišrainės irgi nepamirš, tik, žinoma, ras jiems kokią nors naują dar nematytą formą.
Skaitomiausias kiekvieną dieną naujienų portalas DELFI su visa eile teminių kanalų, skirtų įvairioms auditorijoms ir skelbimų portalas „Alio.lt“ nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. „Ekspress Grupp“ Lietuvoje taip pat priklauso ir reklamos paslaugų internete bendrovė „Adnet media“.