Visi akcininkai gali siūlyti savo akcijas „Ekspress Grupp“ išpirkti vienodomis sąlygomis. Norėdamas dalyvauti išpirkime, per išpirkimo pavedimų pateikimo laikotarpį akcininkas savo banke (vertybinių popierių sąskaitoje, atidarytoje Nasdaq CSD SE) turi pateikti nebiržinį išpirkimo pasiūlymą, nurodydamas akcijų, kurias pageidauja parduoti „Ekspress Grupp“ nurodytomis sąlygomis, skaičių.

Akcijų išpirkimo užsakymų pateikimo laikotarpis prasidės 2023 m. vasario 15 d. 10.00 val. ir baigsis 2023 m. kovo 6 d. 15.00 val. Akcininkas gali pasinaudoti bet kokiu akcininko depozitoriumo siūlomu būdu pateikti išpirkimo pavedimą (pavyzdžiui, fiziškai depozitoriumo klientų aptarnavimo vietoje, internetu ar kitu būdu).

„Ekspress Grupp“ 2023 m. kovo 7 d. pranešime biržai atskleis akcijų išpirkimo paskirstymo rezultatus. Per išpirkimą parduotos akcijos bus perleisos ir lėšos už jas į akcininko sąskaitą gautos 2023 m. kovo 9 d.

Išpirkimo pasiūlymo rezultatai gali turėti įtakos dividendų, kurie bus išmokėti iš 2022 m. „Ekspress Grupp“ pelno, sumai. Valdyba kartu su pranešimu apie eilinio visuotinio akcininkų susirinkimo sušaukimą pateiks pasiūlymą dėl dividendų ir savo pasiūlymą dėl dividendų suformuos remdamasi anksčiau patvirtinta dividendų politika ir pagal akcijų supirkimo pasiūlymą supirktų akcijų kiekiu.

Grupė dividendams išmokės ne mažiau kaip 30 % praėjusių metų grynojo pelno su sąlyga, kad bus pakankamai piniginių lėšų pagrindinėms operacijoms finansuoti ir naujoms strateginėms investicijoms atlikti. Jeigu ekonominė aplinka labai sulėtės arba dėl kitų priežasčių pinigų srautai bus mažesni, nei tikėtasi, „Ekspress Grupp“ gali sumažinti dividendų išmokėjimo koeficientą arba nuspręsti dividendų nemokėti.

„AS Ekspress Grupp“ yra pirmaujanti Baltijos šalių žiniasklaidos grupė, kurios pagrindinė veikla apima internetinės žiniasklaidos turinio kūrimą, laikraščių, žurnalų ir knygų leidybą. Grupė taip pat valdo elektroninę bilietų pardavimo platformą ir bilietų pardavimo svetaines Estijoje ir Latvijoje. 1989 m. veiklą pradėjusioje „Ekspress Grupp“ įmonėje dirba daugiau nei 1400 žmonių, ji valdo pirmaujančius interneto žiniasklaidos portalus Baltijos šalyse, leidžia populiariausius dienraščius ir savaitinius laikraščius bei daugumą populiariausių žurnalų Estijoje. „AS Ekspress Grupp“ akcijos yra viešai kotiruojamos NASDAQ Talino vertybinių popierių biržoje nuo 2007 m.