Užsienio partnerysčių plėtimas – viena svarbiausių naujienų agentūros ELTA augimo krypčių.

„Mūsų redakcijos tikslas – kuo didesnė naujienų įvairovė ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio. Partnerystė su Taivano naujienų agentūra ne tik praturtins ELTA naujienų srautą, bet ir leis mūsų partneriams bei skaitytojams sekti svarbiausius Rytų Azijos įvykius, kas yra itin aktualu esant įtemptoms geopolitinėms aplinkybėms“, – sako ELTA vyr. redaktorius Vytautas Bruveris.

Šiuo metu ELTA jau bendradarbiauja su agentūromis AFP, DPA, „Ukriform“, PAP, LETA, Taivano naujienų agentūra (Central News Agency), taip pat palaiko ryšį su Kembridžo universitetu. Rugsėjį ELTA taip pat prisijungė prie organizacijos „European Newsroom“, vienijančios didžiausias Europos naujienų agentūras ir tapo pirmąja Baltijos šalių atstove.

ELTA taip pat siūlo savo klientams galimybes organizuoti spaudos konferencijas vienoje moderniausių Baltijos šalyse, televizinius standartus ir kokybę atitinkančioje studijoje.

ELTA – seniausia Lietuvoje naujienų agentūra, įkurta 1920 m. Nuo 2022 m. ELTA priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“, plėtojančiai internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. „Ekspress Grupp“ Lietuvoje taip pat priklauso skaitomiausias Lietuvoje naujienų portalas „Delfi“ ir reklamos paslaugų internete bendrovė „Digital Matter“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją