Konferencijoje bus aptariamos įvairios temos, turinčios įtakos faktų tikrintojams ir kovos su dezinformacija bendruomenei visoje Europoje. Tarp svarbiausių pranešimų – diskusija apie priekabiavimą, su kuriuo susiduria faktų tikrintojai, kurioje EFCSN nariai pasidalys savo asmenine patirtimi. Kitoje svarbioje sesijoje „Duomenų panaudojimas tikrinant faktus dirbtinio intelekto revoliucijoje“ bus nagrinėjamos dirbtinio intelekto teikiamos galimybės ir iššūkiai dirbant šioje srityje.

Aistė Meidutė

Konferencijos dalyviai taip pat diskutuos, kaip užkirsti kelią melagienoms prieš joms plačiau paplintant, aiškinsis, kokia yra užsienio bei vietinės dezinformacijos įtaka Europos šalių žiniasklaidai. Visose sesijose dalyvaus faktų tikrinimo bendruomenės, įvairių interneto platformų ir politikos formuotojų atstovai.

Pasak EFCSN koordinatoriaus Stephano Mündgeso, ši konferencija – galimybė Europos faktų tikrinimo bendruomenei bendradarbiauti tarpusavyje ir su tais, kurie investuoja į jų darbą: „Kaip bendruomenė esame geriau pasirengę pasipriešinti vis labiau plintančiai klaidingai ir melagingai informacijai, kai turime galimybę susiburti ir dalytis žiniomis bei siekti bendrų tikslų.“

Be viešos konferencijos, EFCSN taip pat suburs partnerius, dalyvaujančius EFCSN vadovaujamame ir Europos Sąjungos bendrai finansuojamame projekte „FactCRICIS“, kurio tikslas – sukurti klimato ekspertų duomenų bazę ir dirbtinio intelekto valdomą faktų tikrinimo saugyklą.Dalyvavimas konferencijoje nemokamas, tačiau būtina registracija. Registruotis galite čia.

Europos faktų tikrinimo standartų tinklo konferenciją bendrai finansuoja Europos Sąjunga, tačiau išsakytos nuomonės ir požiūriai yra tik autoriaus (-ių) nuomonė ir nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Europos Komisijos nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei Europos Komisija negali būti už jas atsakingos.