Pagal šio sandorio sąlygas kino studijos „Paramount“ nevykdomoji valdybos pirmininkė Shari Redstone parduos jos šeimai priklausantį kontrolinį įmonių grupės akcijų paketą ir pasitrauks iš jos senelio 1936 m. įkurtos bendrovės valdymo.

„Paramount“ yra viena iš seniausių kino studijų Holivude, o jos kūrinių portfelyje – tokie kino klasikos šedevrai, kaip „Krikštatėvis“, „Titanikas“ ir „Indiana Džounsas ir dingusios Sandoros skrynios ieškotojai“, taip pat filmų „Neįmanoma misija“ serija.

Įmonių grupei taip pat priklauso televizijos kanalai CBS, „Comedy Central“, „Nickelodeon“ ir MTV.

„Skydance Media“ yra nepriklausoma kino studija, kurią 2010 m. įkūrė milijardierius Davidas Ellisonas, o finansavimą jai teikia JAV privataus kapitalo įmonės, tokios, kaip „RedBird“.

„Skydance“ taip pat yra sukūrusi ne vieną didelio populiarumo sulaukusį filmą, tarp kurių – „Asai 2“ (Top Gun: Maverick), „Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias“ ir „Džekas Ryčeris: nesidairyk atgal“.

S. Redstone teigimu: „Atsižvelgdami į šioje pramonėje vykstančius pokyčius, norime sustiprinti kino studijos „Paramount“ poziciją, kad padėtume jai pasirengti ateičiai ir tuo pačiu užtikrintume, kad daugiausiai dėmesio būtų skiriama turiniui.

Tikimės, jog sandoris su studija „Skydance“ padės „Paramount“ toliau sėkmingai dirbti šioje sparčiai kintančioje aplinkoje.“

Pagal šio sudėtingo sandorio sąlygas „Skydance“ į kino studijos „Paramount“ akcijas investuos maždaug 8 mlrd. JAV dolerių.

Šis sandoris bus įgyvendinamas dviem etapais: pirma „Skydance“ už 2,4 mlrd. JAV dolerių įsigys studiją „Paramount“ kontroliuojančią įmonę „National Amusements“.

Tuomet „Skydance“ susijungs su kino studija „Paramount“.

Sandorį planuojama įgyvendinti pirmuoju 2025 m. pusmečiu.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją