Pernai šis titulas atiteko Vaidai Budrienei, tuometinei „Iki Lietuva“ komunikacijos vadovei, o užpernai jį iškovojo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus komunikacijos vadovė Luka Lesauskaitė.

Šiemet iš visų pateiktų paraiškų komisija atrinko 10, jų nuomone, verčiausių kandidatų. Komisiją šiemet sudaro 15 narių – žiniasklaidos atstovų ir komunikacijos profesionalų. Galutinį laimėtoją lems komisijos narių vertinimas (50 proc.) ir viešas balsavimas (50 proc.). Balsuoti kviečiame iki gegužės 29 d. 12 val.

Pokalbį su 5 rinkimų finalininkais galėsite išgirsti „PR Impact Awards 2024“ konferencijoje. Įsigyti bilietą į renginį, kuriame taip pat – geriausių komunikacijos projektų pristatymas bei apdovanojimai, galite čia.

Kviečiame susipažinti su pretendentais į „Metų komunikatoriaus (-ės)“ titulą ir atiduoti balsą už savo favoritą.

Saulius Abraškevičius, AB „Lietuvos draudimas“ komunikacijos vadovas. Už aktyvią komunikaciją žiniasklaidoje, sėkmingai įgyvendintą iniciatyvą „Pirmoji pagalba“, mokant visuomenę suteikti pirmąją pagalbą, už akciją „Apsaugok mane“, skatinančią saugų elgesį eisme.

Saulius Abraškevičius

Rima Aukštuolytė, LR ryšių reguliavimo tarnybos komunikacijos projektų vadovė. Už nuoseklų RRT žinomumo didinimą, už „Draugiško interneto“ iniciatyvos stiprinimą – kūrybingumą skleidžiant žinutę apie saugų elgesį internete, už projektą „Nė vienas nėra pamirštas“, kuriuo siekiama stiprinti skaitmeninius senjorų įgūdžius.

Rima Aukštuolytė

Karolina Bagdonė, Lietuvos kultūros tarybos viešųjų ryšių koordinatorė. Už nuoseklią ir efektyvią komunikaciją didinant pasitikėjimą Lietuvos kultūros taryba, pasitelkus tradicines ir modernias komunikacijos priemones. Už bendrą organizacijos įvaizdžio gerinimą ir nusistovėjusių nuostatų keitimą. Už įgyvendintą tarybos dešimtmečio įvaizdinę kampaniją.

Karolina Bagdonė

Vilma Balčiauskaitė, „Ekonovus“ komunikacijos vadovė. Už „Tvarumo akademijos“ įgyvendinimą – vaikų ir suaugusiųjų edukavimą apie teisingą atliekų rūšiavimą ir tvaraus gyvenimo būdo naudą bei Lietuvos mokytojų, kaip rūšiavimo ir tvarumo ambasadorių, komunikacijos stiprinimą. Taip pat už instaliacijos „Choras“ įgyvendinimą, kuria siekiama atkreipti dėmesį į sąmoningo vartojimo svarbą ir suteikti temai daugiau vizualumo.

Vilma Balčiauskaitė

Laura Beganskienė, „Ignitis“ ryšių su visuomene projektų vadovė, atstovė žiniasklaidai. Už „Ignitis ON“ prekės ženklo matomumo didinimą Baltijos šalių žiniasklaidoje ir profesionalų krizės suvaldymą įvykus kibernetiniam incidentui. Už efektyvią „Ignitis grupės“ komunikaciją Baltijos šalių mažmeniniams investuotojams.

Laura Beganskienė

Kristina Gendvilė, AB „Orlen Lietuva“ komunikacijos ir marketingo vadovė. Už sėkmingą komunikacijos projekto „Istorinė kelionė“ įgyvendinimą, kuomet didžiausias vienalytis krovinys Lietuvos istorijoje buvo gabenamas iš Klaipėdos „Bega“ uosto iki naftos perdirbimo produktų gamyklos Mažeikių rajone.

Kristina Gendvilė

Lina Skersytė, „Lidl Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė. Už prekės ženklo matomumą ir proaktyvią komunikaciją bei lyderystę kainų temoje, ne tik tradiciškai atliepiant aktualijas, tačiau ir pasakojant apie organizacijos verslo modelio ypatumus, privačius prekių ženklus, tvarumą, darbdavio įvaizdį ir inovacijas.

Lina Skersytė

Jurga Strimaitienė, Lietuvos nacionalinio muziejaus Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vedėja. Už įgyvendintą paramos akciją „Ukrainos kultūra neturi kuo gintis“, kurios metu surinktos lėšos buvo skirtos rusų naikinamo paveldo išsaugojimui, restauravimo medžiagų, įrangos įsigijimui. Taip pat už „Nemokamų sekmadienių“ žinomumo didinimo kampaniją, apjungiant ją su tvaraus judėjimo skatinimu. Už bendrą lyderystę muziejų komunikacijos srityje.

Jurga Strimaitienė

Jaunius Špakauskas, „BITĖ Lietuva“ korporatyvinės komunikacijos vadovas. Už naujos komunikacijos platformos – Greitoji BITĖS ryšio pagalba (GBRP) – sukūrimą ir viešinimą bei už pasiektą teigiamą svarbiausio paslaugų sektoriuje klientų rekomendavimo indekso (NPS) pokytį.

Jaunius Špakauskas

Laura Tyrylytė, „Nord Security“ tarptautinių viešųjų ryšių departamento vadovė. Už „NordVPN“ prekės ženklo viešinimą Jungtinių Amerikos Valstijų televizijoje bei šimtais skaičiuojamus įmonės valdomų prekės ženklų paminėjimus viso pasaulio žiniasklaidoje. Taip pat už jau penktus metus vykdomą „NordPass“ 200 populiariausių slaptažodžių tyrimą bei mokėjimo kortelių kainų „juodajame internete“ tyrimą, už „National Privacy Test“ komunikaciją.

Laura Tyrylytė

Kviečiame balsuoti ir išrinkti geriausią!

„Metų komunikatoriaus (-ės)“ rinkimų komisijos pirmininkas – žurnalistas ir prodiuseris Edmundas Jakilaitis. Komisijoje šiemet taip pat dalyvavo šie žiniasklaidos atstovai: Rūta Balčiūnienė, „Verslo žinių“ rinkodaros, komunikacijos medijų aktualijų korespondentė, Darius Matas, LRT radijo laidų vedėjas, Edgaras Savickas, LRT.lt verslo žurnalistas, Jūratė Žuolytė, M360 ir DELFI Kultūra redaktorė.

Komisijos nare buvo ir žiniasklaidos analizės bendrovės „Mediaskopas“ analizės ir duomenų sprendimų vadovė Vilūnė Kairienė bei 9 komunikacijos profesionalai: Vaida Budrienė, „Delfi“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė, Neringa Čeponė, laisvai samdoma marketingo vadovė ir LiMA valdybos narė, Artūras Jonkus, komunikacijos agentūros „Salve Agency“ vadovas ir Komunikacijos industrijos asociacijos KIA tarybos narys, Luka Lesauskaitė, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus komunikacijos vadovė, Juozas Ruzgys, VšĮ „Bernardinai.lt“ direktorius ir LTKA tarybos narys, Raminta Stanaitytė-Česnulienė, INSYNERGY4 strateginio valdymo partnerė, strategijos ir komunikacijos konsultantė, Indrė Vareikytė, komunikacijos ekspertė bei Lina Venskaitytė, nepriklausoma komunikacijos konsultantė.

Balsuoti galite čia: