Prezidento priesaiką priims Konstitucinio Teismo pirmininkas Gintaras Goda. Prisiekęs G. Nausėda įgis visus prezidento įgaliojimus naujai penkerių metų kadencijai.

„Delfi“ visada išsamiai analizuoja svarbiausius įvykius Lietuvoje ir visame pasaulyje, todėl prezidento inauguracijai taip pat skirs didelį dėmesį. Mūsų skaitytojų ir žiūrovų lauks aktualiausios naujienos, nuotraukos ir vaizdai iš ceremonijos ir tiesioginės transliacijos su miestiečių ir renginio svečių komentarais. DELFI TV ir Delfi.lt žiūrovams ir skaitytojams rengiame specialią keturių valandų inauguracijos laidą“, – sako „Delfi“ vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Specialioje prezidento inauguracijai skirtoje laidoje dalyvaus politologė Rima Urbonaitė, viešųjų ryšių ekspertas Linas Kontrimas, apžvalgininkas Andrius Užkalnis, protokolo žinovas, Seimo narys Arminas Lydeka, ELTA vyr. redaktorius Vytautas Bruveris ir politologas Virgis Valentinavičius.

„Lietuvos Respublikos Prezidento inauguracija yra didelis įvykis tiek valstybės, tiek visuomenės gyvenime. Daugiau nei per trisdešimt metų jau turime susiformavusias tradicijas ir atitinkamus šios dienos atributus bei simbolius. Kviečiu visus „Delfi“ skaitytojus ir žiūrovus nepraleisti progos tiesiogiai stebėti inauguracijos transliaciją. Juo labiau, kad kitą Lietuvos Respublikos vadovo inauguraciją galėsime vėl stebėti tik po penkerių metų“, – pabrėžia R. Lukaitytė-Vnarauskienė.

Prezidento inauguracijai skirtos specialios laidos vedėja, žurnalistė Greta Klimkaitė sako, kad tai yra išskirtinė proga aptarti jau atliktus ir planuojamus perrinkto G. Nausėdos darbus.

„Specialioje laidoje stebėsime oficialią ceremoniją ir su ekspertais kalbėsime apie inauguracijos subtilybes. Pašnekovų klausime ir apie antrąją G. Nausėdos kadenciją – kuo ji skirsis nuo pirmosios, kokie bus prezidento santykiai su partijomis ir kaip politinė situacija šalyje gali pasikeisti po Seimo rinkimų“, – sako G. Klimkaitė.

Šventinė inauguracijos ceremonija Seimo Rūmuose Kovo 11-osios Akto salėje prasidės 12 val.

Posėdyje invokaciją sakys Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas. Sveikinimo žodį tars Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Posėdžio pabaigoje inauguracinę kalbą pasakys G. Nausėda.