„Lietuvoje kątik baigėsi Prezidento rinkimai, tačiau prieš įsibėgėjant vasarai turime atiduoti savo balsą ir už tai, kuriuos Lietuvos atstovus norime matyti Europos Parlamente. Visi suprantame, kad šiais laikais tai, kokią Lietuvos poziciją komunikuosime Europai, kokias vertybes ginsime, kaip tai darysime – ypatingai svarbu, tad turime nepagailėti laiko įsigilinti, ką siūlo kuris kandidatas ir kiekvieną jų kiek įmanoma geriau pažinti“, – sako „Delfi“ vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

Kiekvieną vakarą šiose specialiose diskusijų laidose bus nagrinėjamos kandidatų programos, aiškinamasi, kiek realūs ar populistiniai yra jų pažadai, apžvelgiami Europos Sąjungos plėtros, Ukrainos klausimai, analizuojamos ūkininkų ir kitų iššūkius patiriančių sektorių problemos. Šios laidos skirsis nuo įprastinių debatų platesniu diskusijų formatu, kuris leis kandidatams ne tik trumpai išdėstyti savo poziciją, bet ir argumentuotai pasiginčyti su konkurentais.

Kitą sekmadienį, birželio 9-ąją, „Delfi“ naujienų portale taip pat bus rodoma speciali Europos Parlamento rinkimams skirta laida, kurią ves R. Lukaitytė-Vnarauskienė ir naujienų agentūros ELTA vyr. redaktorius Vytautas Bruveris. Žurnalistė Greta Klimkaitė vyks į Briuselį ir iš ten stebės situaciją bei dalinsis rinkimų naujienomis su „Delfi“ žiūrovais, o jos kolegė Kristina Pocytė-Medutė transliuos iš rinkimų štabų Lietuvoje.