Kurs turinį žurnalui „Literatūra ir menas“

R. Masilionis sakė dalyvavęs Medijų rėmimo fondo paskelbtame konkurse, nes turi idėją panagrinėti ir nestereotipiškai atskleisti meno lauko kūrėjų kasdienybę.

„Džiaugiuosi, kad mano sumanymas įgyvendinti tyrimą apie meno kūrėjus tema „Galvojau nebekurti: štai kaip ir kodėl aš nemečiau“ buvo įvertintas teigiamai. Tyrimas susidės iš dviejų dalių: tekstų apie kūrėjus ir tekstus lydinčių nuotraukų“, – komentavo jis.Savo tyrimą jis ketina įgyvendinti per likusius 2024 metus: „Nekantrauju pradėti šį kūrybinį darbą ir džiaugiuosi, kad jis bus publikuojamas puikiame ir aktualiame leidinyje „Literatūra ir menas“, su kuriuo kaip autorius jau esu bendradarbiavęs“.Vilniaus universitete yra baigęs žurnalistikos studijas, sako turintis ne vienerių metų žurnalistinio darbo patirtį: „Pastaraisiais metais dirbu P. Auštrevičiaus komandoje, o taip pat kaip autorius ir kūrybininkas esu prisidėjęs prie įvairių kultūros projektų, menininkų kolektyvų“.

P. Auštrevičius neslėpė žinojęs apie padėjėjo dalyvavimą konkurse ir tikino į tai žiūrintis tik teigiamai: „Padėjėjas man pranešė, kad dalyvavo atvirai skelbtame Medijų rėmimo fondo konkurse ir laimėjo stipendiją įgyvendinti tyrimą apie meno lauko kūrėjus, kurį ateityje publikuos leidinys „Literatūra ir menas“. Tiktai teigiamai vertinu Ryčio iniciatyvas ir kūrybinius sumanymus, kuriuos jis įgyvendina kaip nepriklausomas tekstų autorius, meno leidinių bendradarbis ir fotografas. Galiu patikinti, kad dirbant išvien su iniciatyviais ir kūrybingais asmenimis, darbas tampa įdomesnis ir netgi gauni galimybę išmokti naujų dalykų“.

Medijų rėmimo fondo vadovas: pareiškėjas išpildė visas sąlygas

Medijų rėmimo fondo direktorius Ruslanas Iržikevičius į klausimą, ar nematantis šioje situacijoje interesų konflikto, atsakė atsiųsdamas konkurso taisykles, kurios nurodo, kad remiantis Medijų rėmimo fondo finansuojamų projektų teikimo taisyklių nuostatomis paraišką stipendijai gauti Fondui gali pateikti Lietuvos Respublikos pilietis, leidimą Lietuvos Respublikoje nuolat gyventi ar dirbti turintis asmuo, taip pat Europos Sąjungos valstybės pilietis, kuris: turi ne trumpesnį kaip 3 metų žurnalistinio darbo stažą; darbo ar kitų sutartinių teisinių santykių pagrindu atlieka žurnalisto funkcijas viešosios informacijos rengėjui ir (ar) skleidėjui, pateikusiam duomenis į VIRSIS; turi ne mažiau kaip 2 metų patirtį analitinės žurnalistikos srityje; pateikė ne mažiau kaip du tyrimus, atliktus per pastaruosius 3 metus ir publikuotus visuomenės informavimo priemonėse, kurių duomenys pateikti VIRSIS; pateikė Fondui ne mažiau kaip dvi rekomendacijas iš viešosios informacijos rengėjų ir (ar) skleidėjų, kūrybinių ar akademinių organizacijų; per pastaruosius 3 metus nėra padaręs visuomenės informavimo etikos ar visuomenės informavimo sritį reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo (jei pažeidimą kompetentinga institucija yra nustačiusi viešai paskelbtoje informacijoje, kurios autorius (bendraautorius) yra pareiškėjas, tokiu atveju jis laikomas padariusiu pažeidimą).

Ruslanas Iržikevičius

„Atsižvelgiant į tai, kad pareiškėjas išpildė visas šias sąlygas, nebuvo pagrindo atmesti paraišką dėl administracinės neatitikties. Šiuo metu pareiškėjas dirba ne tik patarėju komunikacijai, bet laisvai samdomu kūrybininku, tekstų kūrėju, fotografu, remiantis pareiškėjo CV jis turi didesnį nei 3 metų žurnalistinio darbo stažą, yra viešosios informacijos rengėjas, publikuos pareiškėjo tyrimą savo valdomoje priemonėje. Ekspertai vertindami paraišką, kurios tyrimo dalykas yra susijęs su kultūra, įvertino teigimai ir skyrė stipendiją. Fondo Taryba patvirtino šias ekspertų išvadas“, - komentavo R. Iržikevičius.

Medijų rėmimo fondo stipendijas taip pat gavo žurnalistai Vidmantas Balkūnas, Irma Bogdanovičiūtė, Birutė Davidonytė, Dovydas Pancerovas, Ignas Kinčinas, Tomas Janonis, Brigita Sabaliauskaitė, Eldoradas Butrimas.