NATO viršūnių susitikimas – vienas svarbiausių tarptautinių renginių, kasmet atidžiai stebimas visame pasaulyje. Čia susirinkę NATO priklausančių šalių lyderiai tariasi dėl strateginių krypčių, kaip toliau veiks aljansas, priimami reikšmingi sprendimai tiek oficialiose diskusijose, tiek viešumoje nematomuose pokalbiuose. Pasibaigus NATO viršūnių susitikimui su K. Budriu aptarsime įvykusį susitikimą, jis, pats dalyvavęs susitikime, pasidalins savo įspūdžiais iš renginio užkulisių, analizuosime, kokių pokyčių po šio susitikimo gali tikėtis Lietuva“, – sakė V. Saldžiūnas.

Kęstutis Budrys

Šis tinklalaidės „Su kuo kariausim?“, įprastai prieinamos tik „Delfi Plius“ prenumeratoriams, epizodas bus atviras visiems „Delfi“ skaitytojams ir žiūrovams. Tai yra dalis kartu su NATO vykdomo projekto, kurio metu iki 2024 m. pabaigos šios tinklalaidės epizodai, susiję su NATO temomis, bus atviri visuomenei.

„Esant dabartinei įtemptai geopolitinei situacijai, suprasti iššūkius, su kuriais susiduria NATO šalys ir jų kontekstą – itin svarbu. Tinklalaidėje „Su kuo kariausim?“ su karo, gynybos, saugumo ekspertais gilinamės į su tuo susijusias aktualijas, kad visuomenė geriau suprastų aplink vykstančius įvykius. Šiais laikais, kai vyksta ne tik konvencinis, bet ir informacinis karas, dalintis su visuomene patikimomis ekspertinėmis žiniomis – kaip niekada svarbu“, – sako tinklalaidės autorius V. Saldžiūnas.

Tinklalaidę „Su kuo kariausim?“ su V. Saldžiūnu ir K. Budriu galėsite rasti jau šį šeštadienį, liepos 13 d., 18 val. naujienų portale „Delfi“.