Klausimai, kurie rūpi visiems

„Tai yra populiariosios psichologijos tinklalaidė apie tai, su kuo mes susiduriame kiekvieną dieną – apie santykius: pradedant nuo santykių su savimi, su savo artimiausia aplinka, šeima, vaikais, bendruomene, visuomene, baigiant santykiais apskritai su pasauliu. Tai yra sena kaip pasaulis tema, bet visą laiką turbūt iškyla tos pačios problemos, kurios metų metais, iš kartos į kartą yra perduodamos – ko gero, tai yra neišsemiamos temos, kuriomis visą laiką randi, ką pakalbėti“, – kalbėjo laidos autorė.

D. Žeimytė-Bilienė pasakojo, kad psichologija ją visada labai domino – ji daug skaito šia tema, gilinasi ir net vis pasvajoja apie šios srities studijas. „Tik kai pagalvoju, kad vėl reikėtų ketverius metus mokytis, kai žinau, ką reiškia derinti darbą su studijomis, tai truputėlį nugesina tą mano norą“, – juokėsi ji.

„Bet psichologinės temos iš principo man tikrai nesvetimos – aš daug skaitau ir apie trauminę, ir apie vaikų psichologiją, o šioje tinklalaidėje man norisi atliepti būtent santykių temą, pasikalbėti ir su profesionalais, ir su eiliniais, paprastais žmonėmis, nes mes visi savo kasdienybėje susiduriame su ta santykių temų įvairove“, – sakė ji.

Profesionalų įžvalgos ir asmeninės istorijos

D. Žeimytė-Bilienė nuolat ieško įdomių istorijų ir pašnekovų, tačiau jau dabar žino pirmuosius tinklalaidės svečius.

„Turbūt žinomiausia Lietuvoje vaikų psichologė Aušra Kurienė kalbės per vaiko perspektyvą – nuo santykio su savimi iki santykio su jo šeima, apie tėvų santykį su vaikais, jos įžvalgos tikrai visada įdomios. Rūta Bačiulytė yra labiau poros santykių ekspertė – ji kalba apie mūsų santykį su artimiausiu žmogumi, savo partneriu ar partnere, kaip ten viskas dėliojasi, apie dažniausiai iškylančias problemas, tokias kaip negirdėjimas, nesiklausymas, kontrolė, manipuliavimas, apie ką dažnai girdime, kad žmonės su tuo susiduria santykiuose ir klausia, ką daryti tokioje situacijoje“, – atskleidė žurnalistė.

Dovilė Filmanavičiūtė, penkerių metų Kristijono mama, turinti savo požiūrio į vaiką modelį, sutiko apie jį papasakoti tinklalaidės klausytojams. Taip pat pakalbinau labai įdomų tėtį, auginantį negalią turintį berniuką – jis pats daug rašo apie savo patirtis auginant tokį sūnų, būnant santykyje su tokiu vaiku ir su savo partnere, kaip turint tokias neeilines situacijas tą santykį išlaikyti. Tikrai dar ne baigtinis pašnekovų sąrašas ir jame bus visokių įdomių žmonių“, – pasakojo D. Žeimytė-Bilienė.

Kitų istorijos – proga pasimokyti

Tinklalaidės „Santykiai“ autorė D. Žeimytė-Bilienė sakė, kad net ir kalbindama profesionalius psichologus stengėsi remtis ne teorinėmis žiniomis, o realiomis gyvenimiškomis istorijomis.

„Jos yra geriausios iliustracijos, nes mes jose labai dažnai atrandame save, galime iš tų istorijų kažko pasimokyti, galbūt kažką naujo sužinoti, rasti kažkokius atsakymus. Kalbindama žmones matau, kad jie nori dalintis – man atrodo, kiekvienas iš mūsų norime, kad kažkokios mūsų klaidos, o gal, priešingai, kažkokie pasiekimai, taptų inspiracija ir kitiems. Apie tai mes, bendruomenė, ir esame – mes kalbamės, dalinamės ir taip sprendžiame problemas mokydamiesi vieni iš kitų“, – sakė ji.

Tinklalaidė „Santykiai“ su Daiva Žeimyte-Biliene – nuo rugpjūčio 27 d. visiems „Delfi Plius“ prenumeratoriams.