Praėjusių metų „Youtube“ apžvalga buvo peržiūrėta daugiau nei 200 mln kartų, o šių metų apžvalga gruodžio 10 d., per tris dienas nuo įkėlimo, buvo surinkusi arti 95 mln peržiūrų, tačiau neigiamos reakcijos daugiau nei tris kartus viršijo teigiamas. Prie„Youtube“ 2018 metų apžvalgos „nepatinka“ buvo paspausta 7 mln kartų (patinka – 2 mln), o prie Justino Bieberio 2010 metų video klipo „Baby“ – 9,7 mln „nepatinka“ (patinka – 10 mln.).

Šių metų apžvalgoje, kurią kūrė skaitmeninio turinio studija „Portal A“, video žvaigždės diskutuoja apie tai, ką reikėtų įtraukti į šią „Youtube“ bendruomenės nekantriai laukiamą apžvalgą.

Kodėl šis klipas tapo tokiu nemėgstamu? BBC rašo, kad tam yra kelios priežastys. Viena jų – kad apžvalgoje nėra ryškiausių „Youtube“ žvaigždžių, pavyzdžiui, PewDiePie. Pastarasis, beje, sureagavo išleisdamas atskirą kritišką įrašą, kuriame teigia, kad net džiaugiasi nebūdamas tokiame nevykusiame įraše, ir pastebi, kad jame neliko vietos net, kaip buvo įprasta anksčiau, pagerbti garsiausius žmones, pastaraisiais metais palikusius šį pasaulį.

Kiti klipą kritikuoja už tai, kad jame nebuvo įtrauktas kitų „Youtube“ žvaigždžių Logano Paulo ir KSI pasirodymas bokso ringe, sulaukusio 800 tūkstančių žiūrovų. Taip pat pasigesta populiarų serialą šiame tinkle transliuojančių Shane Dawson and Jake Paul.

Kai kurie ekspertai svarsto, kad galbūt šios žvaigždės į metų apžvalgą nebuvo įtrauktos sąmoningai, nes visuomenėje yra vertinamos gana kontraversiškai, pavyzdžiui, Jake Paul anksčiau buvo kaltinamas patyčių tarp jaunimo skatinimu.