Žaidimą „Žodžių grandinėlė“ visą vasarą galės žaisti registruoti „Delfi“ vartotojai. Jo kūrėjas A. Valinskas sako, kad tai – naujas produktas šio žaidimo fanams, kurių tikrai yra daug. Beje, ar žinojote, kad žodžių grandinėlė – unikalus lietuviškas galvosūkių formatas, kokio nėra jokia kita kalba?

„Čia nėra taip, kad reikėtų tiesiog į kvadratėlius įrašyti šešių raidžių žodį. Reikia sujungti žodžius, keliaujant nuo vieno iki kito, ir gali būti labai įdomių variantų, kaip žmonės tokius galvosūkius sprendžia. Vienam gal prireiks dvylikos žodžių grandinėlės, kitam – užteks vos penkių. Labai lengvas, labai įdomus žaidimas, lavinantis atmintį – net ir kaip prevencija nuo Alzheimerio padeda“, – šypsosi A. Valinskas.

„Galime džiaugtis unikaliu lietuvišku galvosūkiu ir paploti tiems, kurie lavina save“, – sako jis.

Žaidime „Žodžių grandinėlė“ yra pateikiami du žodžiai – pirmas ir paskutinis. Kad iš vieno žodžio gautum kitą, reikia pridėti arba nuimti arba pakeisti po vieną raidę ir taip nueiti nuo pirmo žodžio iki paskutinio. Tas, kuris padarys tai per mažiausią žingsnių skaičių, laimės „Delfi Plius“ mėnesio prenumeratą, jo/jos pavardė bus skelbiama žaidimo „Garbės lentoje“.Nauja žodžių grandinėlė „Delfi“ bus skelbiama kiekvieną ketvirtadienį, 9 val. ryto, o atsakymų bus laukiama iki pirmadienio, 21 val. vakaro. Išsamias žaidimo taisykles skaitykite čia.

„Legendinis Arūnas Valinskas yra tas žmogus, kuris Lietuvoje išpopuliarino intelektualius žaidimus. Labai džiaugiamės galėdami „Delfi“ skaitytojams pasiūlyti naujausią jo kurtą produktą – tai yra neabejotinas aukščiausios kokybės ženklas. Kviečiame naudotis proga, pramogauti, o mes pažadame, kad tai ne paskutinė maloni staigmena „Delfi“ skaitytojams“, – sako Aistė Julija Butkutė, „Delfi“ prenumeratų verslo vadovė.

Aistė Julija Butkutė

„Delfi Plius“ prenumerata – tai raktas į išskirtinį mokamą turinį, kuriame – analitiniai straipsniai, tyrimai, išskirtiniai interviu, vertingi patarimai, įdomios istorijos, „The Economist“ ir „Bloomberg“ naujienos lietuviškai. Čia rasite daugiau nei 10 000 straipsnių, multimedijų, konferencijų ir įvairių video įrašų archyvą, kiekvieną mėnesį pasipildantį 1000 vnt. naujo turinio, taip pat – išankstines tekstų, tyrimų ir televizijos kanalo „Delfi TV“ laidų premjeras. „Delfi Plius“ prenumeratoriai nemato iššokančių reklamų visoje „Delfi“ aplinkoje (prenumeruoti „Delfi Plius“ galite čia).