Tai dalis įmonės pastangų užtikrinti „ateitį be rūkymo“, rašo bbc.com.

Marlboro“ prekės ženklo savininkė taip pat kreipėsi į Didžiosios Britanijos ministrę pirmininkę Theresą May, prašydama leidimo ant cigarečių pakelių skelbti informaciją, kaip mesti rūkyti. Tačiau kovos su rūkymu aktyvistai tokią kampaniją vadina viešųjų ryšių triuku.

Reklamos tekstas skelbia: „Mūsų Naujųjų metų pasižadėjimas: mes mėginsime atsisakyti cigarečių“. Toliau įmonė ragina rūkorius apsilankyti naujoje svetainėje, kur skelbiama informacija norintiems mesti rūkyti ar pereiti prie tabako alternatyvų.

Skelbime „Philip Morris“ taip pat žada tose savivaldybėse, kur rūkymo rodikliai yra didžiausi, pasiūlyti paramą tarnyboms, padedančioms mesti rūkyti, siekti vyriausybės pritarimo, kad tiesiai ant cigarečių pakelių būtų skelbiama informacija, kaip mesti rūkyti ar pereiti prie kitų alternatyvų bei plėsti Didžiojoje Britanijoje naujų, alternatyvių produktų prieinamumą.

Reklaminiame skelbime tvirtinama, kad įmonė išleido 2,5 mlrd. svarų, plėtodama rūkymo alternatyvas be tabako.

Paklaustas, kodėl „Philip Morris“ tiesiog nenustoja pardavinėti cigarečių ir nepereina prie naujų produktų gamybos, jei taip trokšta sumažinti rūkymo mastus, bendrovės atstovas spaudai BBC sakė: „Mes stengiamės kuo greičiau atsisakyti tabako. Jei tiesiog nustotume rytoj pardavinėti cigaretes, jas mūsų vietoje pardavinėtų kiti“.

Pasak jo, Didžiojoje Britanijoje rūkoriai gerai žino rūkymo pavojus, tačiau jie trokšta daugiau informacijos apie galimybes mesti rūkyti ar pereiti prie alternatyvų.

„Šalis be rūkymo“

Didžiojoje Britanijoje „Philip Morris“ platina kelias alternatyvas cigaretėms, įskaitant kaitinamo tabako produktą „Iqos“. Įmonei taip pat priklauso elektroninių cigarečių „Nicocig“, „Vivid“ ir „Mesh“ prekės ženklai.

„Mes tikime, kad mums priklauso svarbus vaidmuo padedant Didžiajai Britanijai išsivaduoti nuo rūkymo“, – sakė „Philip Morris“ direktorius Didžiojoje Britanijoje Peteris Nixonas.

„Šiandien paskelbti įsipareigojimai yra praktiniai žingsniai, kurie gali padėti pasiekti šį tikslą. Mes sutinkame, kad niekada nepradėti rūkyti – arba mesti rūkyti – visuomet yra geriausia išeitis. Tačiau tiems žmonėms, kurie rūko toliau, Didžiojoje Britanijoje egzistuoja daugiau alternatyvų negu kada nors anksčiau“, – kalbėjo P. Nixonas.

„Pinigai švaistymui“

Tačiau sveikatos labdaros fondo „Action on Smoking and Health“ vadovė Deborah Arnott teigė, kad „pasiūlymas paremti“ vietos valdžią yra ne kas kita kaip auka, kurią priimti draudžia Pasaulio Sveikatos Organizacijos taisyklės.

„Philip Morris“ gerai žino, kad vyriausybei neleidžiama priimti „paramos“ iš tabako pramonės.T ačiau ji parodo, kad tikrai turi švaistymui skirtų pinigų. Užuot aukojusi pinigus, ji verčiau vyriausybei mokėtų daugiau mokesčių nuo savo milžiniško pelno“, – sakė ji.

Praėjusių metų liepą vyriausybė parengė planą, kaip pasiekti, kad Anglijoje per artimiausius kelis dešimtmečius išnyktų rūkymas.

Naujasis Tabako kontrolės planas siekia iki 2022 metų rūkymo mastus sumažinti nuo 15,5 proc. iki 12 proc. ir taip nutiesti kelią naujai kartai be cigarečių.

Savo laiške ministrei pirmininkei P. Nixonas rašė: „Mes tvirtai remiame aiškią vyriausybės ambiciją sukurti kartą be rūkymo“.

Tabako kontrolės planas „buvo didelis žingsnis į priekį pripažįstant, kad elektroninės cigaretės ir kitos cigarečių alternatyvos gali atlikti gyvybiškai svarbų vaidmenį, pasiekiant šį tikslą“.