Menininkų interviu vilioja pirkti būstą

Bendrovė „MG Valda“, šiuo metu aktyviai reklamuodama projektą „Užupio krantinės“, kaip vieną iš jo pristatymo priemonių pasirinko socialiniuose tinkluose platinamus video interviu su menininkais, kurie prisidėjo prie čia vykdomo meno projekto. Trylika skirtingų menininkų, gyvenančių, dirbančių ar turinčių kitokį artimą ryšį su Užupiu sukūrė skirtingus identitetus būsimo kvartalo laiptinėms, o keletas iš jų apie tai papasakojo trumpuose video interviu, kurie platinami „YouTube“ ir socialiniame tinkle „Facebook“.

„Užupio krantinių“ meno projektas bus įgyvendintas kitąmet, tačiau jau dabar esamiems ir būsimiems gyventojams bei meno gerbėjams norėjosi parodyti kūrybos procesus, supažindinti su menininkų idėjomis ir bent vaizdu leisti prisiliesti prie gimstančių meno kūrinių. Dokumentikos žanras tam labai tinka – klausydamas menininko istoriją, jo pasaulio sampratą, imi „skaityti“ ir jo kūrinių turinį. Kasdien savo kelyje namo sutikdami meno kūrinius ant sienos, tikiu, žmonės jausis visai kitaip nei žiūrėdami į tuščias sienas“, – idėją pasirinkti tokį komunikacijos būdą pristatė bendrovės „MG Valda“ rinkodaros vadovė Akvilė Liaudanskienė.

„Savo bendradarbiavimą su menininkais pradėjome seniai – fotografijos darbai jau puošia mūsų pastatytų namų sienas, požeminėje automobilių aikštelėje su menininkais esame sukūrę ilgiausią grafiti piešinį. Integruodami meną gyvenamuosiuose namuose kuriame pridėtinę vertę tiek pačiam turtui, tiek žmonėms, kurie turės galimybę grožėtis meno kūriniais kiekvieną dieną“, – teigė ji.

Įgyvendinti idėją ir nufilmuoti dokumentikos ciklą „MG Valda“ pasikvietė kūrybinį duetą „Kamera“. „Bene didžiausias iššūkis filmuojant šį ciklą buvo atrasti būdus, kaip prieiti prie kūrėjų, kad jie jaustųsi atsipalaidavę ir mes juos galėtume įamžinti tokius, kokie jie yra. Menininkui jo studija yra tarsi antrieji namai, tad mums teko įžengti į itin asmenišką jų erdvę. Buvo smagu, kad praleidus daugiau laiko, kamera jiems tapdavo mažiau matoma ir jie tiesiog įsijausdavo į kūrybos procesą. „Užupio krantinių“ gyventojai galės džiaugtis jau pabaigtais darbais, o mums buvo svarbu parodyti kūrybinio proceso užkulisius“, – pasakojo dueto „Kamera“ redaktorė Justina Gedvilaitė.

Esami darbuotojai kviečia būsimus

Tuo tarpu inovatyvių technologijų įmonių grupė „Penki kontinentai“ video dokumentiką pasirinkimo darbdavio įvaizdžio stiprinimui. Jų organizuotoje kampanijoje „Viena komanda, viena įmonių grupė“ įmonių grupės darbuotojai pristatė savo darbą ir laisvalaikio pomėgius – vėlgi, šie interviu buvo paskleisti socialiniuose tinkluose.

„Įmonių grupėje dirba įdomūs, talentingi jauni ir vyresnio amžiaus žmonės, kurie savo trumpomis istorijomis ne tik prisistato patys, bet ir pristato įmonių grupės veiklą. Paprastai didžiosios įmonės daugeliui būna uždaros, jos mieliau komunikuoja per savo prekės ženklą ar reklaminius projektus. Šiuo projektu norėjome parodyti ne tik tai, kas esame, bet ir kokie esame“, – apie projekto idėją pasakojo įmonių grupės „Penki kontinentai“ komunikacijos vadovas Germanas Kavalskis.

Pagrindinis projekto tikslas – darbuotojų lūpomis pristatyti įmonių grupės veiklą, siekiant pritraukti naujų darbuotojų, kartu stiprinant darbdavio reputaciją.

„Dirbame šiuolaikinių informacinių technologijų srityje, todėl turime nemažai programuotojų, IT specialistų. Kaip ir dauguma Lietuvos įmonių, susiduriame su „protų nutekėjimo“ grėsme, kai patyrusius specialistus suvilioja didesnių tarptautinių korporacijų pasiūlymai, todėl stengiamės įvairiais būdais pritraukti naujų specialistų, kurie sėkmingai įsilietų į mūsų komandą“, – teigė G. Kavalskis.

Projekte „Viena komanda, viena įmonių grupė“ dalyvavo skirtingų „Penkių kontinentų“ grupės įmonių darbuotojai. G. Kavalskis priduria, kad didžiausias iššūkis – įkalbėti juos išdrįsti kalbėti prieš vaizdo kameras. „Nors reikėjo trumpai prisistatyti savais žodžiais, bet į žmogų nukreiptos kameros dažnai jį trikdo, tad praleidome nemažai laiko darydami dublius. Nepaisant to, tai buvo ir neįkainojama patirtis bei įdomus nuotykis“, – šyptelėj G. Kavalskis.

Pasak jo, projektas buvo įgyvendintas vien įmonės jėgomis, pasinaudojant įmonių grupėje veikiančios TV studijos galimybėmis.

Kuria socialiai atsakingos įmonės įvaizdį

Kaip jau rašė M360, video dokumentikos žanru pasinaudoti nusprendė ir draudimo įmonė „Gjensidige“. Nors daugiausiai populiarumo sulaukė šios bendrovės platinamas interviu, kuriame savo patirtimi dalinasi krepšinio žvaigždė Antanas Kavaliauskas, prieš pradėdama viešumai skirtą kampaniją, bendrovė pirmiausia filmavo savo darbuotojus, o jų interviu naudojo vidinei komunikacijai stiprinti.

„Gjensidige“ atstovai tuomet pasakojo, kad toks komunikacijos būdas padėjo vienyti kolektyvą, susitarti dėl visiems priimtinos įmonės veiklos krypties ir parodyti, kuo jie prisideda prie visuomenės gerovės, ko šiais laikais iš verslo tikisi tiek vartotojai, tiek esami ir potencialūs darbuotojai.