ANK 125 straipsnio 1 dalyje (2015 m. birželio 25 d. įstatymo redakcija) nurodyto administracinio nusižengimo dalykas yra svetimu prekių ženklu neteisėtai pažymėtos prekės arba panaudojant svetimą dizainą ar išradimo patentą neteisėtai pagamintos prekės. Byloje nustatyta, kad saldainiai „Light Lollipops“ buvo pažymėti žymenimis, klaidinamai panašiais į saugomą prekių ženklą „Oreo“.

Taigi byloje buvo sprendžiamas klausimas, ar vartotoją klaidinantis prekių ženklas gali būti laikomas svetimu prekių ženklu, taikant administracinę atsakomybę už ANK 125 straipsnio 1 dalyje nustatyto nusižengimo padarymą.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas išaiškino, kad sąvokos ,,svetimas prekių ženklas“ aiškinimas, įtraukiant į ją ir „klaidinamai panašų į svetimą prekių ženklą“, laikytinas plečiamuoju įstatymo aiškinimu. Toks įstatymo aiškinimas, taikant baudžiamąją atsakomybę, taip pat atsakomybę už administracinius nusižengimus, yra negalimas. Atitinkamai administracinė atsakomybė pagal ANK 125 straipsnio 1 dalį gali kilti tik už prekių, pažymėtų svetimu prekių ženklu, laikymą ar gabenimą komerciniais tikslais.

Teisėjų kolegija konstatavo, kad prekės, pažymėtos prekių ženklu, kuris yra panašus ar klaidinamai panašus į saugomą prekių ženklą, negali būti laikomos prekėmis, pažymėtomis svetimu prekių ženklu. Ginčai, susiję su klaidinamai panašiais prekių ženklais, kyla iš privatinės teisės ir paprastai yra sprendžiami civilinio proceso tvarka.

Nustačius, kad juridinio asmens vadovo veiksmuose nėra ANK 125 straipsnio 1 dalyje nustatyto administracinio nusižengimo sudėties požymio, t. y. administracinio nusižengimo dalyko (svetimu prekių ženklu neteisėtai pažymėtų prekių), byla dėl padaryto esminio materialiosios teisės pažeidimo nutraukta.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.