Nuo įžymybių iki geografijos

Šiame virtualiame protmūšyje kiekvienam vartotojui viso yra pateikiama 50 įvairių kategorijų klausimų su keturiais atsakymų variantais, iš kurių tik vienas yra teisingas. Už kiekvieną teisingą atsakymą žaidėjas pelno vieną tašką. Jei keli žmonės surenka vienodą taškų skaičių, laimi tas, kuris tą padaro greičiau, tad jei atsiranda tokių, kurie surenka 50 taškų, laimi tas, kuris buvo greitesnis.

Kūrybinis „Delfi Plius“ projektų vadovas Tomas Stasiukevičius sakė, kad „Delfi Plius“ prenumeratoriai jau įrodė, jog puikiai išmano istorijos, geografijos, kino, literatūros, žinomų asmenybių, chemijos, biologijos, medicinos, sporto ir įvairenybių žinias bei aktualijas.

„Šis žaidimas vyksta kiekvieną mėnesį ir jį gali žaisti visi „Delfi Plius“ prenumeratoriai. Kiekvieną mėnesinį žaidimą sužaidžia daugiau nei 1000 vartotojų, o tai yra išties įspūdingas skaičius, turint omenyje, jog atsakyti į 50 klausimų reikia tikrai nemažai laiko ir susikaupimo“, – pasakojo „Proto bokšto“ sumanytojas ir organizatorius.

Pasitaiko ir sukčiaujančių

T. Stasiukevičiaus pasiteiravus, ar žaisdami šį žaidimą žmonės nebando sukčiauti ar kitaip pergudrauti sistemą, kūrybinis „Delfi Plius“ projektų vadovas su šypsena sakė, jog nors tokių atvejų ir pasitaiko, jie nebūna piktybiniai. Vartotojai kartais pabando užregistruoti naujas paskyras ir žaisti dar kartą, tačiau tokius atvejus organizatoriai greitai pastebi ir eliminuoja.

„Kiekvienas vartotojas gali žaisti kartą per mėnesį ir taip kitą mėnesį savo sėkmę bandyti dar kartą. Sistema yra suprogramuota taip, kad sukčiavimas nebūtų įmanomas, tad belieka pasitikėti savo jėgomis ir protu.

Sudėtingiausia vis dėlto yra ne kurti sistemą, kuri nepaliktų vietos sukčiavimui, o kurti klausimus, kurie būtų ir įdomūs, ir netikėti, ir kuo įvairiapusiškesni. Dažnai išgirstu iš pažįstamų, jog jie rado žaidime tokių klausimų, kuriuose jautėsi tikrai stiprūs. Pavyzdžiui, vienas pažįstamas džiaugėsi, jog pavyko atsakyti į visus klausimus, išskyrus sporto ir muzikos kategorijos, o kitam atvirkščiai – tik šių dviejų kategorijų klausimai ir buvo lengviausi. Sunkiausiai yra surasta tokį balansą, kuris būtų palankus žmonėms, besidomintiems skirtingomis sritimis“, – „Proto bokšto“ užkulisiais dalijosi pašnekovas.

Kokio egzamino neišlaikė Gitanas Nausėda?

Tomas papasakojo, kad kurdamas klausimus stengiasi atrasti tikrų perliukų. Pavyzdžiui, kokio egzamino stodamas į universitetą neišlaikė Gitanas Nausėda, arba kokia daina yra daugiausiai kartų leista per „Spotify“ platformą ir kt. Žaidimo organizatorius pastebi, kad „Proto bokštas“ pamažu tampa ir laiko praleidimo su šeima būdu. Nuotaikingą žinių patikrinimo žaidimą kartu žaidė tiek šeimos, tiek ir draugų kompanijos net ir neseniai praėjusių švenčių metu. Žaidimo dalyviai jau laimėjo 1500 eur vertės keraminę kepsninę–kiaušinį ir naujutėlaitį iPhone 13, o dabar yra galimybė laimėti net 1000 Eur vertės Eglės sanatorijos kuponą.

„Prizų vertė iš tiesų yra svaiginanti. Ateičiai taip pat esame paruošę ne mažiau vertingų laimėjimų, kurie bus verti kovos. Vis dėlto žaidėjai tikrai atiduoda daug dėmesio ir laiko šiam žaidimui, tad norisi jį kompensuoti su kaupu. Be to, net ir nelaimėję pagrindinio prizo, 2–10 vietų laimėtojai gauna „Delfi Plius“ prenumeratas.

Tačiau svarbu paminėti, kad čia svarbiausia ne tik prizai. Džiaugiamės matydami, kaip žmonės įsitraukia, pradeda daugiau domėtis sritimis, kuriomis anksčiau galbūt net nesidomėjo, daugiau skaito, vėliau aptarinėja klausimus ir atsakymus. Mūsų tikslas – skatinti domėtis, skaityti ir nesustoti tobulėjant“, – sakė T. Stasiukevičius.

Anot pašnekovo, kadangi Lietuvoje protmūšiai yra ypač mėgstami, „Proto bokštas“ jau dabar turi itin ambicingų planų, kurie įtrauks vis daugiau ir daugiau žaidėjų.

Naujas žaidimas startuos jau sausio 11 dieną. Priimti „Proto bokšto“ iššūkį galite ČIA.