Vienas iš ketvirtadienį Vilniuje prasidedančio festivalio filmų vadinasi „Vyrų žaidimai“: jis pasakoja apie įvairius netradicinius pasaulyje žaidžiamus žaidimus, tarp kurių yra net tokie kaip, pavyzdžiui, sūrio ridenimas.

„Pagalvojome, kad norime parodyti kokį nors lietuvišką žaidimą, bet ne tokį tradicinį kaip krepšinis. Tada kilo mintis apie nišinį sportą – virvės traukimą, kuris galėtų gerai pritraukti dėmesį. Taip tikrai ir buvo – sulaukėme žiūrovų ir iš praeivių, ir iš pravažiuojančių automobilių, buvo tikrai linksma ir, tikiuosi, nesukėlėme jokios avarinės situacijos“, – juokėsi „Skalvijos“ kino centro komunikacijos koordinatorė Akvilė Vasiliauskienė.

Atėjusius į kino teatrą žmones festivalio organizatoriai pakvietė susirungti su virvės traukimo profesionalais, kurie net pačią virvę atsivežė iš pasaulio virvės traukimo čempionato. „Sutikusiems dalyvauti buvo įdomu sužinoti, kad tai ne tik pramoga, bet ir sportas, profesionalai supažindino su jo taisyklėmis“, – pasakojo A. Vasiliauskienė, džiaugdamasi, kad sportininkai mielai sutiko prisijungti prie šios iniciatyvos.

A. Vasiliauskienė pripažino, kad galbūt ne visi, matantys šį virvės traukimą, suprato, kas vyksta, tačiau priėjusiems arčiau organizatoriai papasakodavo apie netrukus prasidėsiantį festivalį, be to, nuotraukas ir filmuotą medžiagą jie panaudojo komunikacijai socialiniuose tinkluose.

„Mes kiekvienais metais stengiamės sugalvoti kažką originalaus. Mūsų biudžetai nedideli, bet bandome auditoriją pasiekti tokiomis originaliomis priemonėmis ir stengiamės daryti kuo daugiau tokių akcijų“, – sakė A. Vasiliauskienė.