CNN, šiuo metu pagal lankomumą didžiausia naujienų svetainė JAV ir trečia pagal populiarumą pasaulyje, pranešė, kad iš nuolatinių vartotojų JAV ims 3,99 JAV dolerio per mėnesį už prieigą prie visos svetainės.

Apie planus apmokestinti turinį tą pačią dieną paskelbė ir „Reuters“, šiuo metu 30-a pagal dydį naujienų svetainė pasaulyje. Skelbiama, kad pilna prieiga prie jos svetainės ir atnaujintos programėlės visame pasaulyje kainuos 1 JAV dolerį per savaitę arba 4 JAV dolerius per mėnesį.

Abu naujienų portalai diegia skaitmeninės prenumeratos modelį, pagal kurį vartotojai galės perskaityti kol kas neskelbiamą straipsnių skaičių per mėnesį ir tik tada bus paprašyti juos prenumeruoti.

Ankstesnis CNN bandymas kurti prenumeratos verslą - prenumeratos paslauga „CNN+“ - buvo uždarytas po vieno mėnesio 2022 m. balandį. Tuomet skelbta, kad ji sulaukė 150 000 mokančių prenumeratorių.

Tačiau dabar bandoma į šią sritį žengti iš naujo. Tai ypač aktualu, nes CNN pajamos mažėja dėl priklausomybės nuo linijinės televizijos, ypač nuo kabelinės televizijos sektoriaus mokesčių už transliacijas. Praėjusiais metais prie CNN prisijungęs vykdomasis direktorius Markas Tompsonas, anksčiau vadovavęs sėkmingai „The New York Times“ skaitmeninės prenumeratos strategijai, šią vasarą pareiškė, kad ketina „užtikrinti CNN ateitį“, be kita ko, kurdamas skaitmeninės prenumeratos verslą, iš kurio gaunama daugiau nei milijardas dolerių pajamų.

„Reuters“ pirmą kartą viešai prabilo apie galimybę papildyti savo interneto svetainę mokama interneto svetaine dar 2021 m. Anot „Reuters“, net ir dabar, kai vartotojams bus pasiūlyta jų prenumerata, dalis jų turinio išliks visiškai prieinama, įskaitant pagrindinį puslapį, tiesiogines naujienas, atskirus vaizdo įrašų puslapius ir remiamus straipsnius.

„Reuters“ prezidentas Paulas Bascobertas sakė, kad jų naujas prenumeratos planas užtikrins, kad „Reuters“ galės toliau investuoti į savo apdovanojimus pelnančius reportažus ir prenumeratoriams skirtus produktus.