Žurnalistams ir kitiems su leidiniu susijusiems asmenims gresia baudžiamasis persekiojimas Rusijoje ir draudžiama susipažinti su jo pranešimais.

„Žinoma, mes tęsime savo veiklą – nepriklausomą žurnalistiką, – trečiadienį vakare socialiniame tinkle X, buvusiame „Twitter“, pareiškė „The Moscow Times“ įkūrėjas Derkas Saueris. – Putino Rusijoje tai yra nusikaltimas.“

Rusijos generalinė prokuratūra pareiškė, kad anglų kalba leidžiamo leidinio „sistemingais“ pranešimais „buvo siekiama diskredituoti mūsų šalies valdžios institucijų veiklą vykdant specialiąją karinę operaciją“, – taip Kremlius vadina 2022 m. vasario mėnesį pradėtą invaziją.

Leidinys „The Moscow Times“ persikėlė į Amsterdamą Rusijai užpuolus Ukrainą, kai įstatymų leidėjai karinių operacijų „diskreditavimą“ pripažino kriminaliniu nusikaltimu. Kitos žiniasklaidos organizacijos, įskaitant „Bloomberg News“, tuo metu taip pat paliko Rusiją, tačiau toliau rengė reportažus apie karą ir jo padarinius.

Šiuo metu Rusijoje teisiamas „Wall Street Journal“ (WSJ) reporteris Evanas Gershkovichius, kaltinamas šnipinėjimu po to, kai praėjusių metų kovo mėnesį rengdamas reportažą Jekaterinburge buvo sulaikytas.

Lairkaštis „The Moscow Times“ pirmą kartą Rusijoje pradėtas leisti 1992 metais, subyrėjus Sovietų Sąjungai, o 2017 metais perėjo prie internetinio formato. Praėjusiais metais Rusijos teisingumo ministerija jį pavadino „užsienio agentu“.