„Delfi“ specialusis korespondentas Dainius Sinkevičius buvo įvertintas Taikliausio šūvio apdovanojimu, už visą Lietuvą sudrebinusias temas apie nusikaltimus prieš vaikus. „Ta tema rašau daugybę metų, gal dabar tik daugiau įvykių buvo. Kaip esu ne kartą sakęs, tikiuosi, kad kada nors nereikės apie tai rašyti“, – kalbėjo jis.

„Delfi“ specialiajam korespondentui Tomui Janoniui skirtas Įžvalgos apdovanojimas už išskirtines temas, kuriose atskleidžia, kaip visuomenei neprieinamomis tampa valstybinės teritorijos ir pan. Kaip juokavo apdovanojimą įteikęs Dainius Radzevičius, šio žurnalisto dėka žinome, kur koks turtuolis įsikūręs ir kur reikia šašlyką kepti.

Virginijus Savukynas apdovanotas nominacija Už žodžio laisvę – už tai, kad jis yra žmogus, kuris savo pavyzdžiu įrodė, kad labai svarbu laikytis vertybinio stuburo ir atliepti profesinius reikalus.

Metų reporterė – LNK žurnalistė Eglė Račkauskaitė.

Metų atradimas – Augustinas Šulija, vykstantis į Ukrainą ir rengiantis iš ten reportažus LRT.Metų iniciatyva – Andriaus Tapino komanda už iniciatyvą „Skaidrinam“.

Už pasišventimą profesijai apdovanotas Henrikas Vaitiekūnas. „Norėčiau jus paguosti, tuos, kurie negavote apdovanojimo. Čia visi gavo už tai apdovanojimus, kad dirba ir sėkmingai, o man duotas už tai, kad nebedirbu“, – šmaikštavo jis.

Forumą ir apdovanojimus organizavo Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyrius, Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija. Rėmėjas - F. Eberto fondas.