Konkurse „Pragiedruliai“ DELFI TV gavo specialųjį diplomą už novatoriškumą, technologijų konvergenciją ir neabejingą požiūrį į aktualijas.

„Ačiū labai, dėkoju DELFI TV vardu. Darbai vyksta, mes darome daug. Su apdovanojimu galime pažiūrėti į save – nepastebėjome, kaip greitai užaugome nuo mažo juodo staliuko ir poros kamerų. Norisi padėkoti ir tiems, kurie lieka už kadro“, – dėkojo DELFI TV redaktorė Kristina Ciparytė.

Apdovanojimus gavo šios laidos:

Geriausia radijo kultūros laida – „Vieno M. K. Čiurlionio paveikslo istorija“ iš radijo laidų ciklo „Radijo dokumentika“, autorė Rūta Dambravaitė. Laida transliuota per radijo programą „LRT RADIJAS“.

Geriausia radijo pokalbių laida – pokalbio su Arkadijumi Gotesmanu abi dalys iš ciklo „Alytaus gatvelėmis“, autorė Eglė Malinauskienė, transliuota per radijo programą „FM99“.

Geriausia radijo publicistikos laida – „Vienkartinė planeta“, autorė Inga Janiulytė, transliuota per radijo programą „LRT RADIJAS“.

Geriausia televizijos pažintinė laida – laidų ciklas „Daiktų istorijos“, autoriai – Saulius Pilinkus ir Edita Mildažytė, transliuota per televizijos programą „LRT PLIUS“.

Geriausias televizijos portretas – laidų ciklas „Kelias į namus“, autoriai – Ginta Liaugminienė, Ingrida Laimutytė, Haroldas Klevinskas ir Aleksas Matvejevas, transliuota per „LRT PLIUS“.

Geriausia televizijos regioninė laida – „Sentikių Daniliškės ir Salkininkai“, „Aukštadvaris“ ir „Trakų Dievo Motina“ iš televizijos projekto „Žemės ir laiko prakalbinimas“, autoriai – Lina Leparskienė, Česlovas Rulevičius ir Lukas Zmejevskis, transliuota per televizijos programą „Regioninė televizija „Aidas“.

Geriausia televizijos publicistikos laida – dvi Jurgės Pridotkaitės ir Svetlanos Gužauskienės laidos: apie pasivaikščiojimą po Kauną su menininku Zanu Hoffmanu iš televizijos laidų ciklo „7 Kauno dienos“ ir „Maršrutas Nr. 58 – Radviliškis“ iš televizijos laidų ciklo „STOP JUOSTA“, transliuota per „LRT PLIUS“.

Geriausia televizijos kultūros laida – apie Petrą Tarasenką iš ciklo „Rusų gatvė“, autoriai – Olegas Kurdiukovas, Asta Giraitytė, Miglė Gaižiūtė, Romualdas Gruodis, transliuota per „LRT PLIUS“.

Geriausia televizijos pokalbių laida – „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ (konkursui buvo pateikti interviu su mega žvaigžde Andrea Bocelli, su pasaulinio garso režisieriumi Eimuntu Nekrošiumi ir su smuiko mega žvaigžde Nigel‘u Kelly), autorė Dr. Nomeda Kazlaus, transliuota per „LRT PLIUS“.

Geriausia televizijos pramoginė laida – laidų ciklas „Geriausi mūsų metai. 100-mečio šou“, autoriai – televizijos programos „TV3“ kūrybos direktorius Arvydas Rimas ir direktorė Laura Blaževičiūtė, transliuota per „TV3“.

Šių metų konkursui buvo pateikta 114 laidų: 89 televizijos ir 25 radijo laidos. Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti originaliais diplomais, kuriuos kūrė grafikas Egidijus Rudinskas bei piniginiais prizais.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) šį konkursą rengia septynioliktą kartą ir siekia paskatinti radijo bei televizijos laidų kūrėjus, jų kūrybiškumą. Konkurse apdovanotos geriausios praėjusių metų laidos, rodytos pirmą kartą.