Naujienų portalas „Delfi“ vadovaujasi tiek Lietuvos visuomenės informavimo etikos kodeksu, tiek pačios „Delfi“ etikos kodeksu, kurie įpareigoja užtikrinti žurnalistų nepriklausomumą, veiklos skaidrumą, sąžiningą elgesį. Tai – esminės žiniasklaidos vertybės, kurios būtinos įgyvendinant „Delfi“ misiją ginti informacijos laisvę, skelbti tikslias, objektyvias žinias ir užtikrinti, kad tai būtų daroma sąžiningai ir etiškai.

Nors D. Dargis nebuvo ir nėra „Delfi“ darbuotoju, tačiau visi autoriai, bendradarbiaujantys su „Delfi“, taip pat yra įpareigoti laikytis šių reikalavimų. Vadovaujantis tuo, „Delfi“ stabdo bendradarbiavimą su D. Dargiu, kol nesibaigs teisėsaugos tyrimo procesas.

Trečiadienį D. Dargis buvo sulaikytas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų atliekant tyrimą dėl prekybos poveikiu. D. Dargio advokatė Aušra Ručienė teigė, kad, jo nuomone, tai gali būti kerštas už jo paruoštus ir išpublikuotus straipsnius. Ji sakė neabejojanti, kad D. Dargis yra nekaltas ir tai teisėsaugos pareigūnai išsiaiškins ikiteisminio tyrimo metu.

1978 m. gimęs D. Dargis žiniasklaidoje dirba jau beveik 3 dešimtmečius. Jis parašė 7 kriminalines knygas, patekusias tarp perkamiausių Lietuvoje. Pats D. Dargis yra skelbęs, kad visos jo knygos išleistos didesniu nei 100 tūkst. tiražu.

Pastaruoju metu jis rengė laidą „Kriminalinė Lietuvos zona“, taip pat skelbė straipsnius portale „Delfi“.

Pernai jis sukūrė dokumentinį serialą apie Remigijaus Morkevičiaus nužudymą „Remyga“.

Tyrimą šioje byloje kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.