Padažą galite naudoti tiek šiltą, tiek jau atšalusį, kaip labiau patinka. Šis padažas šaldytuve gali stovėti maždaug 5-6 dienas (ilgiau laikyti nebandžiau), dėl to labai patogu pasiruošti iš anksto.

Spanguolių padažas

Reikės:

  • 340 g šviežių arba šaldytų spanguolių
  • 0,5 stiklinės šviežių apelsinų sulčių (~1 didelio apelsino)
  • 0,5 stiklinės baltojo cukraus
  • ¼ stiklinės rudojo cukraus
  • 1,5 valg. š. smulkiai nutarkuotos apelsino žievelės
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • 2 žiupsnelių malto muskato

Gaminimas:

1. Pirmiausia nuplauname spanguoles ir atrenkame parudusias ir minkštas uogas (jei naudosite šaldytas uogas jų atitirpinti nereikia).

2. Visus ingredientus sudedame į nedidelį puodą, užkaičiame ant didesnės vidutinės ugnies ir užverdame (vis pamaišome).

3. Kai uogos užverda, tuomet sumažiname ugnį iki silpnos ir verdame dar ~10 minučių, vis pamaišant.

4. Prieš patiekiant padažą visiškai atvėsiname. Padažas atvėsęs sutirštėja, o pastovėjęs šaldytuve pasidaro visiškai tirštas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją